LEN EK (Q): Šabac i Solaris prošli, Vojvodina nije mogla

Podeli:
VK Šabac facebook

Vaterpolisti Šapca i Solarisa iz Šibenika igraće u drugoj fazi LEN Evrokupa, dok je evropska priča za Vojvodinu završena.

Šapčani su dobro odigrali turnir u Holandiji, pobedili su Duizburg sa 13:11, nisu imali sreće protiv Utrehta – 8:8 i Turkoana – 6:6, poraženi su od Vašaša sa 9:5. U mečevi protiv Utrehta i Turkoana, Šabac je primao golove u samim završnicima, ali je na kraju fortuna pogledala Šabac.

Naime, Šapčani su već stigli kući, kada su saznali da će ipak igrati u drugoj fazi LEN Evrokupa, jer je Vašaš pobedio Turkoan sa 11:7, a Duizburg slavio protiv Utrehta sa 17:10.

Savo Ćetković
Savo Ćetković

Za razliku od Šabca, Vojvodina nije uspela, a objektivno nije ni mogla da stigne do druge faze takmičenja u konkurenciji sa izuzetno kvalitetnim ekipama, kakva su BVSC iz Mađarske, španski Sabadelj i grčki AEK. Novosađani su poraženi od Sabadelja sa 12:5, od BVSC-a sa 14:11, dok su protiv AEK-a odigrali nerešeno – 9:9. Sa turnira u Novom Sadu, plasman u drugu fazu, izborili su BVSC i Sabadelj.

VK Vojvodina

Solaris iz Šibenika je u konkurenciji sa Palermom, ruskim Šturmom, španskom Sent Andreom i švajcarskim Karugom, osvojila drugo mesto i plasman u drugu fazu takmičenja. Solaris je u poslednjem kolu poražen od Palerma sa 10:9.

Sa četvrtog turnira koji je igran tokom vikenda, plasman u drugu fazu LEN Evrokupa, izborili su italijanska Ortiđa i francuski Strazbur.

Komentari

Vaš komentar