LEN EK (Q): Šabac ispustio pobedu protiv Turkoana

Podeli:
VK Šabac facebook

Vaterpolisti Šapca nisu uspeli da pobede francuski Turkoan u trećem kolu kvalifikacionog turnira LEN Evrokupa u Holandiji. Meč je završen nerešeno – 6:6 (2:2, 1:1, 1:2, 2:1), pa je sada plasman u drugu fazu takmičenja daleko.

Šapčani su u prvom kolu odigrali nerešeno protiv domaćina turnira Utrehta – 8:8, zatim su slavili protiv nemačkog Duizburga – 13:11, a posle remija u duelu sa Turkoanom, jedino u slučaju pobede nad Vašašom, mogu da se nadaju drugoj fazi takmičenja.

Golove za Šabac protiv Turkoana, postigli su: Kristijan Šulc dva, Savo Ćetković, Simon Vogel, Ivan Kopcev i Petar Stanić po jedan. Kod Turkoana, raspoloženi za igru u napadu, bili su Miroslav Randić sa tri i Andro Gagulić sa dva gola.

Savo Ćetković
Savo Ćetković

Šapčani imaju za čim da žale jer su u samoj završnici vodili sa 6:5, ali je kapitalno važan bod Turkoanu, doneo Andro Gagulić na 11 sekundi pre kraja. U popodnevnom terminu, Turkoan igra protiv Utrehta, a Šabac protiv Vašaša.

Tabela: Vašaš šest, Šabac pet, Turkoan četiri, Utreht jedan, Dizburg je bez bodova.

Plasman u drugu fazu obezbediće dve prvoplasirane ekipe, a Šabac ima utakmicu više u odnosu na Vašaš i Turkoan, koji igraju 3. oktobra.

VK Vojvodina

Za plasman u drugu fazu LEN Evrokupa bori se i Vojvodina. Novosađani su u prvom kolu, na turniru u Novom Sadu, poraženi od Sabadelja sa 12:5, u drugom igraju protiv grčkog AEK-a, a u poslednjem protiv mađarskog BVSC.

Komentari

Vaš komentar