LEN EK (Q): Šabac poražen od Vašaša, nada još uvek tinja

Podeli:
VK Šabac facebook

Vaterpolisti Šapca poraženi su od Vašaša, čije boje između ostalih brane Branislav Mitrović i Draško Brguljan sa 9:5 (1:0, 3:2, 3:1, 2:2), u poslednjem meču na kvalifikacionom turniru LEN Evrokupa u Holandiji.

Golove za Šabac, postigli su: Ivan Kopcev dva, Simon Vogel, Kristijan Šulc i Ognjen Vasović po jedan. Kod Vašaša, Draško Brguljan je postigao tri, a Krstijan Bedo dva gola.

Šapčane samo čudo može da odvede u narednu fazu takmičenja. Naime, Šabac će osvojiti drugo mesto u Utrehtu, pod uslovom, da nemački Duizburg pobedi Utreht, koji je slavio protiv Turkoana, a da pomenuti Turkoan, izgubi od Vašaša. Pobeda Vašaša je realna, ali je pod velikim znakom pitanja da li Duizburg može da pomogne ekipi Šapca.

VK Vojvodina

Za plasman u drugu fazu LEN Evrokupa se bori u Vojvodina na turniru u Novom Sadu, a uoči poslednjeg kola, samo čudo može da odvede Novosađane u narednu rundu.

Naime, Vojvodina je poražena od španskog Sabadelja sa 12:5, odigrala je nerešeno protiv AEK-a iz Grčke, pa sada jedino pobeda nad moćnom ekipom BVSC iz Mađarske koja ima maksimalan učinak, uz poraz Sabadelja od AEK-a, vodi Vojvodinu u drugu fazu takmičenja.

Plasman u drugu fazu takmičenje je već obezbedio Solaris iz Šibenika, koji je u konkurenciji sa Palermom, španskom Sant Andreom, ruskim Šturmom i švajcarskim Karugom, obezbedio jedno od dva mesta koja vode u narednu fazu takmičenja, zajedno sa italijanskom Palermom. U poslednjem kolu, snage će odmeriti Solaris i Palermo.

Komentari

Vaš komentar