LEN EK (Q): Šabac u Palermu, Solaris u Budimpešti

Podeli:
VK Šabac

Odmah po završetku prvih runde LEN Evrokupa, obavljen je žreb za drugu fazu, koja je na programu od 8. do 10. oktobra. Turniri će se igrati u Palermu i Budimpešti, a ugled regiona braniće Šabac i Solaris iz Šibenika.

Šapčani koji su uz dobre partije i malu dozu sreće uspeli da prebrode turnir u Holandiji, u konkurenciji sa Utrehtom, Vašašom, Duizburgom i Turkoanom, u drugoj fazi će igrati na turniru u Palermu, a rivali na putu ka trećoj rundi takmičenja, biće Palermo, Strazbur i mađarski BVSC.

Solaris iz Šibenika koji je osvojio drugo mesto u konkurenciji sa Palermom, španskom Sant Andreom, ruskim Šturmom i švajcarskim Karugom, igraće u Budimpešti, protiv Ortiđe, Vašaša i Sabadelja.

Dve prvoplasirane ekipe sa turnira u Palermu i Budimpešti će izboriti plasman u treću rundu, drugog po rangu evropskog vaterpolo takmičenja.

VK Šabac facebook

U istom terminu igraće se i druga faza kvalifikacija za Ligu šampiona, a 16 ekipa će se na četiri turnira boriti za osam mesta u poslednjoj rundi kvalifikacija.

U Solnoku će igrati Solnok, Vuljagmeni, Savona i Jadran iz Herceg Novog. U Zagrebu će igrati Mladost, Crvena zvezda, Monpelje, Apolon. U Parizu će igrati Breša, Noisi, OSC i Terasa, a u Splitu, Jadran iz Splita, Oradea, Barselona i Primorac iz Kotora.

Komentari

Vaš komentar