LEN EK (Q): Šapčani nisu imali sreće, slavio BVSC

Podeli:
VK Šabac facebook

Vaterpolisti Šapca odigrali su na izuzetno visokom nivou, bili su jako blizu iznenađenja, ali je malo sreće i koncentracije nedostajalo da stignu do pozitivnog rezultata na startu drugog kvalifikacionog turnira LEN Evrokupa. Mađarski BVSC je slavio sa 8:7 (4:2, 2:3, 1:1, 1:1).

Golove za Šabac, postigli su: Nikola Marković, Ivan Kopcev i Kristijan Šulc po dva, Petar Stanić jedan. Matijas Paštor je postigao tri, a Marton Nađi dva gola za BVSC.

Favorit iz Mađarske je dobro otvorio utakmicu, pa je posle prve deonice vodio sa 4:2. Šabac nije ni pomišljao na predaju pa je na kraju drugog kvartala imao minus od jednog gola – 5:6.

Usledio je rat nerava. Matijas Paštor je pogodio za 7:5, Nikola Marković smanjio na 7:6, ali je ponovo pogodio Paštor, na pet minuta pre kraja za 8:6. Kristijan Šulc je sa igračem više bio precizan za 7:8.

VK Šabac

Šabac je imao priliku da stigne do izjednačenja, nije iskoristio napad sa igračem više, pa je BVSC stigao do zlata vrednog trijumfa. U narednom kolu, Šabac igra protiv Palerma, a BVSC protiv Strazbura.

Pored Šapca, ugled regiona u drugoj fazi kvalifikacija za LEN Evrokup brani i Solaris iz Šibenika, koji će se za dva mesta koja vode u treću rundu, boriti protiv Ortiđe, Sabadelja i Vašaša, na turniru koji se igra u Budimpešti. Solaris u prvom kolu igra protiv  Vašaša.

Komentari

Vaš komentar