LEN EK: Solnok i OSC u borbi za trofej

Podeli:
sport klub

U finalu LEN Evrokupa, snage će odmeriti Solnok i OSC iz Budimpešte. Ljubitelji vaterpola u regionu sigurno će biti na strani Solnoka, jer je trener Živko Gocić, a boje kluba brane Filip Filipović, Radomir Drašović i Duško Pijetlović.

Izabranici Živka Gocića su na putu ka polufinalu napravili priličnu pometnju u regionu, jer su prvo eliminisali Primorac iz Kotora, pa Radnički iz Kragujevca, a u polufinalu i Crvenu zvezdu.

Vaterpolo:

Solnok je u Beogradu slavio sa 20:12, a u revanšu sa 15:8. Prevagu na tasu Solnoka, doneli Akoš Konarik sa četiri, Danijel Anhel, Duško Pijetlović, Radomir Drašović i Đerđo Kovač sa po dva gola. Filip Filipović je postigao jedan. Golove za Crvenu zvezdu postigli su: Gavril Subotić tri, Kristijan Šulc dva, Veljo Tankosić, Lazar Vučković i Petar Smiljević po jedan.

U drugom polufinalu, OSC iz Budimpešte je zaustavio Vuljagmeni, koji je u osmini finala slavio protiv Novog Beograda, a u četrtfinalu protiv Mladosti iz Zagreba. Tim iz glavnog grada Mađarske je slavio u prvom meču, na svom terenu, sa 10:7, a zatim je slavio i u revanšu koji je odigran u Grčkoj sa 11:9

Prevagu na tasu OSC-a, doneli su Peter Kristijan Manherc, Balaš Erdelji, Zoltan Burian i Erik Bunduš sa po dva gola. Kod Vuljagmenija, raspoloženi za igru u napadu, bili su Andrija Bašić, Efstatios Kalogeropulos i Haralampos Trolas sa po dva gola.

Komentari

Vaš komentar