LEN EK(Q): Šabac ispustio pobedu protiv Utrehta

Podeli:
VK Šabac facebook

Vaterpolisti Šapca odigrali su nerešeno protiv domaćina kvalifikacionog turnira LEN Evrokupa, ekipe Utrehta – 8:8 (1:1, 2:2, 2:2, 3:3). Šapčani imaju za čim da žale jer su u samoj završnici vodili sa 8:6.

Golove za Šabac postigli su: Kristijan Šulc četiri, Savo Ćetković, Ivan Koptcev, Mihajlo Repanović i Simon Vogel po jedan. Kod Utrehta, izuzetno raspoložen za igru u napadu, bio je Lukas Gilen sa pet golova.

Pored Šapca i Utrehta, za dva mesta koja vode u narednu rundu kvalifikacija za LEN Evrokupu, na turniru u Utrehtu, boriće se nemački Duizburg, Vašaš i francuski Turkoan.

Šapčani u narednoj rundi, koja je na programu 1. otobra igraju protiv Duizburga, a dan kasnije slede dva duela, protiv Turkoana i Vašaša.

Savo Ćetković
Savo Ćetković

Na turniru u Novom Sadu, za mesto u drugoj fazi LEN Evrokupa, boriće se Vojvodina, a konkurencija je zaista jaka. Novosađani će odmeriti snage sa španskim Sabadeljom, mađarskim BVSC, AEK-om iz Atine. Vojvodina prvi meč igra 1. oktobra protiv Sabadelja.

Ugled regiona u LEN Evrokupu, braniće Solaris iz Šibenika, dok su klubovi iz Crne Gore, Kataro iz Kotora i Budva odustali od takmičenja u Evropi.

Komentari

Vaš komentar