Lompar: Španija je favorit, ali borićemo se

Podeli:
VPSCG

Izabranici Vida Lompara, vaterpolisti Crne Gore do 18 godina, uspešno su prebrodili dve prepreke na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Pobedili su Južnu Afriku sa 20:6, odnosno Kanadu sa 23:3, a sada sledi duel sa Španijom.

U pitanje je meč koji je na programu 15. avgusta sa početkom u 10 časova i 30 minuta, na talonu je prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale, a prema nekim kalkulacijama, Crnoj Gori je dovoljan i bod u meču koji sledi.

Podsećanja radi, Crna Gora je na Mediteranskim igrama pobedila Španiju u polufinalu, a zatim je poražena od Srbije u finalu.

“Zadovoljan sam pristupom igrača, maksimalno ozbiljno su odradili sve što se tražilo od njih i kroz ova dva meča polako smo podizali formu za ono glavno što dolazi. Sledi derbi sa Španijom, radi se o selekciji koja je jedna od glavnih favorita za zlato, ali ako pružimo maksimum i ispoštujemo dogovor iz svlačionice, možemo da im pariramo, možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu“, poručio je trener Vido Lompar.

VPSCG

Podsećanja radi, prvoplasirane selekcije iz četiri grupe će direktno u četvrtfinle, dok će selekcije koje budu na kotama dva i tri, doigravanje početi utakmicama osmine finala. Grupa u kojoj se nalaze Španija, Crna Gora, Kanada i Južna Afrika, ukršta sa grupom u kojoj su Srbija, Italija, SAD i Novi Zeland.

Komentari

Vaš komentar