Lompar za SK: Sanjamo medalju u Beogradu

Podeli:
VPSCG

Burno vaterpolo leto se nastavlja. Posle Svetskog prvenstva i finalnog turnira Svetske lige, a uoči Evropskog prvenstva u Splitu, sledi borba za planetarni tron u konkurenciji momaka do 18 godina, a domaćin Svetskog prvenstva, koje počinje 11. avgusta je Beograd.

Kada je reč o favoritima za medalju, spisak selekcija se ne razlikuje od onoga iz seniorske konkurencije. Srbija je domaćin, Srbija je nedavno osvojila zlatnu medalju na Mediteranskim igrama, pa je u krugu glavnih kandidata za osvajanje medalje. Crna Gora je bila srebrna, a Španija bronzana na pomenutim Igrama. Tu su naravno, Italija, Grčka, Mađarska, Hrvatska, a uvek mogu da iznenade SAD, Australije…

VPSCG

“Očekuje nas zahtevno Svetsko prvenstvo, sa mnogo izuzetno kvalitetnih selekcija. Srbija je izdvaja kao glavni favorit za osvajanje medalje, jer je domaćin, jer je osvojila zlatnu medalju na Mediteranskim igrama, jer ima odličnu generaciju. Tu su kao i uvek, Španija, Hrvatska, Mađarska, Italija, Grčka, SAD, Australija, a ja bih uključio i Holandiju, koja zaista ima izuzetno dobru generaciju do 18 godin”, naglasio je trener reprezentacije Crne Gore, Vido Lompar, pa nastavio:

VPSCG

“MI krećemo put Beograda sa ciljem da stignemo do četvrtfinala. U grupi smo sa Španijom, Južnom Afrikom i Kanadom, a duel sa Španijom će nositi prefiks biti ili ne biti kada je reč o osvajanju prvog mesta i direktnog plasmana među osam najboljih. Imamo mladu i talentovanu generaciju, generaciju koja je na Mediteranskim igrama osvojila srebrnu medalju. Daćemo sve od sebe na šampionatu koji sledi, a ljudski i sportski je da se nadamo, da smo kadri da se umešamo u borbu za medalju. To je san koji ćemo nastojati da pretvorimo u javu, iako smo svesni da neće biti lako, naprotiv”.

VPSCG

Grupa A: Mađarska, Hrvatska, Uzbekistan, Kazahstan, Kuvajt; Grupa B: Grčka, Holandija, Brazil, Australija, Turska; Grupa C: Srbija, Novi Zeland, SAD, Italija; Grupa D: Crna Gora, Španija, Južna Afrika, Kanada.

Direktan plasman u četvrtfinale izboriće pobednici grupa, dok će selekcije na kotama dva i tri nokaut fazu početi utakmicama osmine finala. Grupa u kojoj se nalaze Crna Gora, Španija, Južna Afrika i Kanada, ukršta sa grupom u kojoj su Srbija, Novi Zeland, Italija i SAD.

Komentari

Vaš komentar