LŠ: Barseloneta slavila u Splitu, NBG može na Reko

Podeli:
Quinn Rooney, Getty Images

Vaterpolisti Barselonete pobedili su Jadran u Splitu sa 15:13 (5:3, 3:2, 4:4, 3:4), pa sada čekaju epilog duela između Radničkog iz Kragujevca i Novog Beograda, kako bi saznali da li će na finalnom turniru igrati protiv Marseja ili Pro Reka. Novi Beograd, ukoliko želi da izbegne duel sa aktuelnim šampionom Evrope, mora da pobedi u Kragujevcu.

Prevagu na tasu Barselonete, doneli su Felipe Perone i Luke Paviljard sa po tri, odnosno Miranda Fernandez i Alberto Munariz sa po dva gola. Kod Splićana, raspoloženi za igru u napadu, bili su Konstantin Harkov i Jerko Marinić Kragić sa po tri, odnosno Zvonimir Butić i Anđelo Šetka sa po dva gola.

U ostalim mečevima dana, Dinamo iz Tbilisija je pobedio Olimpijakos sa 14:13, dok je Ferencvaroš slavio protiv Breše sa 8:6, pa je već sada izvesno da će u četvrtfinalu igrati FTC i Jug iz Dubrovnika, odnosno Breša i Hanover. Ostala dva para su na čekanju.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Grupa A: Breša 30, FTC 28, Barseloneta 27, Novi Beograd 24, Olimpijakos 20, Radnički 13, Jadran Split devet, Dinamo Tbilisi šest.

Grupa B: Pro Reko 39, Marsej 33, Jug 31, Hanover 21, OSC 19, Špandau 10, Crvena zvezda sedam, Steaua četiri.

Komentari

Vaš komentar