LŠ: Hanover bolji od desetkovanog Jadrana

Podeli:
VK Jadran
VK Jadran

Vaterpolisti Jadrana, bez petorice igrača iz startne postave, poraženi su od Hanovera u poslednjem kolu drugog turnira grupne faze Lige šampiona od Hanovera sa 9:4.

Prevagu na tasu Hanovera, doneli su Aleksandar Radović sa tri, odnosno Ivan Nagaev i Petar Muslim sap o dva gola. Darko Brguljan je postigao jedan. Golove za Jadran, postigli su Kanstanin Averka dva, Marko Petković i Vasilije Radović po jedan.

Šanse da se Novljani umešaju u borbu za plasman na finalni turnir postoje, nisu velike, ali postoje. Treba naglasiti da to nije primarni cilj kluba iz Herceg Novog, nego odbrana titule u Crnoj Gori, a dueli sa najboljim timovima Evrope će biti od neprocenjivog značaja na putu ka spomenutom cilju.

Sada, ostaje dilema kakav bi bio epilog meča protiv Hanovera da je Jadran bio nešto kompletniji, ali….

Novljani su u Budimpeštu stigli bez četvorice igrača iz stratne postave. U Herceg Novom su zbog povreda ostali Đuro Radović, Dimitrije Obradović, Marko Brkić i Dušan Banićević. Cilj je bio da se stekne iskustvo sa daleko najmlađom ekipom u Ligi šampiona, a da se u poslednjem kolu napadne Hanover.

Da situacija po Jadran bude još gora uoči duela sa iskusnim timom iz Namačke, trener Petar Radanović je ostao i bez prvog golmana Petra Tešanovića.

Suočeni sa velikim problemima, ali odlučni u nameri da se bore do poslednjeg atoma snage, Jadran je ušao u meč sa Hanoverom, a na kraju prve deonice, na semaforu je pisalo 1:1. Po jedan gol su postigli Petar Muslim sa jedne, odnosno Kanstanin Averka sa druge strane.

Tokom drugog kvartala do izražaja je došlo iskustvo Hanovera. Jorn Vilkenhorst je pogodio za 2:1, odmah je uzvratio Kanstantin Averka. Zatim je Jadran propustio tri napada sa igračem više, a rival to kaznio, pa posle golova Aleksandra Radovića i Ivana Nagaeva pobegao na 4:2.

Jadran je ponovo imao dva igrača više, dve prilike da stigne do gola, ali je umesto toga usledila kontra i gol Darka Brguljana za 5:2. Nadu je uz malo sreća vratio Vasilije Radović koji je pogodio za 3:5. Jadran je ponovo propustio priliku sa igračem više, a Aleksandar Radović to kaznio – 6:3. Martin Gardašević je promašio zicer, a već pomenuti Radović ponovo bio nemilosrdan – 7:3.

U tom trenutku bilo je jasno da je pitanje pobednika rešeno, da će Hanover poslednji turnir Lige šampiona dočekati sa tri boda više u odnosu na Jadran i Dinamo iz Tbilisija, a samim tim i realnim izgledima da se pridruži Breši, Barseloneti i Ferencvarošu na finalnom turniru.

U ostalim mečevima poslednje kola grupe B, Barseloneta je pobedila Dinamo iz Tbilisija sa 14:6, dok je u derbiju, Breša bila bolja od Ferencvaroša sa 9:6.

Najefikasniji u sastavu Barselonete, bili su Milan Aleksić i Aleksandre Bodegas sa po četiri i Alvaro Granados sa dva gola. Kod Dinama, bolji od ostalih, bili su Boris Vapenski i Andrija Bitadze sa po dva gola.

Prevagu na tasu Breše, protiv Ferencvaroša, doneli su Angelos Vlahopulos, Vinćenco Rencuto i Marko Joković sa po dva gola. Đorđe Lazić nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Kod Ferencvaroša, Nikola Jakšić, Đorđo Zalanki i Marton Vamoš su postigli do dva gola.

Grupa A: Pro Reko 21, Jug 15, Olimpijakos 10, Marsej 7, Špandau 5, Ortiđa 3.

Grupa B: Barseloneta 18, Breša 18, Ferencvaroš 15, Hanover 6, Jadran 3, Dinamo Tbilisi 3.

Komentari

Vaš komentar