LŠ: OSC slavio protiv Zvezde, Reko lako u Bukureštu

Podeli:
VK Crvena zvezda

Odigrana su dva meča pretposlednjeg kola Lige šampiona u vaterpolu, koju možete da pratite na kanalima Sport Kluba. OSC iz Budimpešte je pobedio Crvenu zvezdu sa 13:9, pa je ostao u igri za plasman na finalni turnir, dok je Reko, imao lakši trening protiv Steaue u Bukureštu – 14:3.

OSC je na svom bazenu, u meču koji je nosi prefiks biti ili ne biti kada je reč o plasmanu na finalni turnir, slavio protiv Crvene zvezde sa 13:9 (2:1, 3:3, 4:2, 4:3). Zvezda je bila ravnopravan rival u prvom poluvremenu, ali je u nastavku do izražaja došao daleko veći motiv tima iz Mađarske.

VK Crvena zvezda

Golove za Crvenu zvezdu, postigli su: Veljko Tanasković dva, odnosno Stefan Pješivac, Nikola Rađen, Miloš Vukićević, Rodoljub Gajić, Marko Radović, Petar Smiljević po jedan. Prevagu na tasu tima iz glavnog grada Mađarske, doneli su Zoltan Burijan sa tri, odnosno Peter Manherc, Ferenc Salomon i Balaš Harai sa po dva gola.

Reko je sleavio protiv Steaue sa 14:3 (5:0, 3:2, 2:0, 4:1). Najefikasniji u sastavu Reka, bili su Pijetro Fijoli sa tri, odnosno Luka Lončar, Alesandro Veloto i Đorđo Zalanki sa po dva gola. Aleksandar Ivović je postigao jedan. Golove za Steauu, postigli su Levente Vančik dva i Andrei Fuela.

VK Novi Beograd

U ostalim mečevi pretposlednjeg kola Lige šampiona, koje takođe možete da pratite na kanalima Sport Kluba, snage će 20. aprila odmeriti: Olimpijakos – Novi Beograd, Hanover – Špandau, Dinamo Tbilisi – Jadran Split, FTC – Radnički.

Što se grupe B tiče, sigurni putnici na finalni turnir su Reko, Marsej i Jug, a mesto u Beogradu, obezbediće i Hanover ukoliko pobedi Špandau u meču koji sledi. U suprotnom, moraće da pobedi Jug u poslednjem kolu, jer je objektivno da OSC savladala Steauu u Bukureštu.

VK Novi Beograd
VK Novi Beograd

Kada je grupa A u pitanju, sigurni putni na F8 su Breša, Novi Beograd, a dilemma je koja će od tri ekipe, Barselone, Olimpijakos i Ferencvaroš uspeti da stigne do preostala dva mesta.

Grupa A: Breša 29, Novi Beograd 23, Barseloneta 23, FTC 22, Olimpijakos 19, Radnički 13, Jadran Split devet, Dinamo Tbilisi je bez bodova,

Grupa B: Pro Reko 33, Marsej 33, Jug 27, Hanover 17, OSC 16, Špandau 10, Steaua četiri, Crvena zvezda četiri.

Komentari

Vaš komentar