LŠ (Q): Novljani ostali bez glavne runde sa zvukom sirene

Vaterpolo 10. okt. 202110:25 > 11:05
Podeli:
VK Jadran/Krsto Vulević

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog nisu imali sreće na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona u Solnoku. Posle poraza od domaćina – 11:9, odigrali su nerešeno protiv Vuljagmenija – 11:11 i protiv Savone – 11:11 (2:1, 3:3, 4:4, 2:3), pa su ostali bez plasmana u glavnu, odnosno nokaut fazu kvalifikacija za elitno takmičenje.

Golove za Jadran, postigli su: Danilo Radović pet, Uroš Vučurović, Dimitrije Obradović, Jovan Vujović, Luka Murišić, Martin Gardašević i Matija Sladović po jedan. Raspoloženi za igru u napadu, kod Savone, bili su Nebojša Vušković sa tri, odnosno Giljermo Molina i Nikolo Roki sa po dva gola.

Novljani imaju za čim da žale. Iako imaju jednu od najmlađih ekipa u Evropi, vodili su protiv Vuljagmenija sa 11:9, na tri minuta pre kraja, ali su Grci uz dosta sreće stigli do izjednačenja.

VK Jadran

Šta tek reći za utakmicu protiv Savone. Jadran je vodio sa 10:8, vodio je sa 11:10, ali je Nikolo Roki sa zvukom sirene pogodio za konačnih 11:11.

U grupi koja se igra u Solnoku, ostao je da se odigra još jedan meč. Snage će odmeriti Solnok u Vuljagmeni. Solnok je sa četiri boda obezbedio mesto u glavnoj rundi, Savona ima tri, a Vuljagmeni i Jadran iz Herceg Novog po dva boda.

Komentari

Vaš komentar