MI: Crna Gora i Srbija za zlatnu medalju

Vaterpolo 29. jun 202217:43 > 19:19
Podeli:
COK

Vaterpolisti Crne Gore izborili su plasman u finale Mediteranskih igara, pošto su u polufinalu, posle velike borbe i neizvesne završnice pobedili Španiju sa 10:9 (2:2, 3:1, 2:3, 2:4). Crna Gora je obezbedila medalju, a za zlato će se boriti Srbijom, koja je u drugom polufinalu pobedila Italiju sa 8:7 (3:1, 2:0, 1:4, 2:2).

Podsećanja radi, vaterpolisti su obezbedili srebrnu medalju, Milena Jovanović je u karateu osvojila srebro, a Bojana Gojković i Petar Marčić su u boksu, stigli do polufinala, imaju bronzu u rukama, ali žele da odličje učine sjajnijim.

Golove za Crnu Goru protiv Španije, postigli su: Neđo Baštrica četiri, Vladan Vukićevič, Danilo Krivokapić po dva, Miloš Vukšić, Lazar Vukićević po jedan.

COK

Najefikasniji u sastavu Španije, koja je na poluvremenu vodila sa 5:3, pet minuta pre kraja sa 9:6,  bili su Mark Navaro, Hugo Fernandez i Robert Duart sa po dva gola.

Vaterpolisti su bili u minusu od dva gola na poluvremenu, tri gola minusa u završnici meča, ali se nisu predavali, stigli su do triler zvaršnice u kojoj je ulogu meč vinera prigrabio Vladan Vukićević, koji je na 60 sekudni pre kraja pogodio za 10:9, a zatim ukrao loptu i sprečio Špance da stignu do izjednačenja.

Srbija je protiv Italije vodila sa 5:1 na poluvremenu, dozvolila je rivalu da dobije treću deonicu sa 4:1, ali je zatim zaigrala daleko bolje i stigla do finala. Podsećanja radi, u grupnoj fazi takmičenja, Srbija je pobedila Crnu Goru sa 9:8.

Finale je na programu 30. juna, sa početkom u 14 časova.

Komentari

Vaš komentar