Milanović predstavljen: Najbolji uslovi na svetskom nivou

Vaterpolo 25. feb 202214:141 komentar
Podeli:
Igor Milanović
VK Novi Beograd

Nekadašnji proslavljeni reprezentativac i jedan od najtrofejnijih srpskih trenera Igor Milanović i zvanično je preuzeo funkciju šefa stručnog štaba Novog Beograda. Osim promene na trenerskoj klupi, Novi Beograd dodatno je pojačao i sastav svoje uprave u čiji rad je uključen još jedan bivši vaterpolista Slavko Gak, koji će biti zadužen za prvi tim.

„Moram da podelim veliko uzbuđenje posle prvog treninga koji sam odradio sa ekipom. Hvala upravi Novog Beograda, Aleksandru Šapiću, Slavku Gaku, Đorđu Pejčiću, koje znam ceo život što su mi omogućili da dobijem ovakvu priliku“, rekao je Igor Milanović u svom uvodnom obraćanju na konferenciji za medije koja je upriličena na bazenu “11. April” i potom dodao:

„Možda je malo nepriridno doći u klub tri meseca pre kraja sezone, ali nikad nisam bio od onih koji se obaziru na neke periferne stvari. Posle dve godine pauze u radu veoma sam motivisan da pokažem sebe u najboljem svetlu. Mislim da je Novi Beograd za ovih šest godina stasao u izvanredan klub, koji poseduje najbolje moguće uslove i to na svetskom nivou. Tim je izvanredan, većinu igrača znam lično i sa dosta njih sam već imao priliku da radim. Ono što mogu unapred da kažem je da sa ovakvim kvalitetom tima i igrača nemamo o čemu drugo da razmišljamo nego samo da se pripremamo iz utakmice u utakmicu i pravimo plan kako da pobedimo svaki meč“.

Slavko Gak je naglasio da je prethodnih mesec dana klub intezivno radio na rešavanju pitanja novog trenera i da postoji ogromno zadovoljstvo što ja baš sa Igorom Milanovićem postignut dogovor.

„Klub je bio u jednom teškom perodu kada su u pitanju rezultati. Imali smo prelazno rešenje u vidu trenera Dejana Jovovića kome želim da se zahvalim. On je došao u Novi Beograd prevashodno da radi sa mlašim kategorijama, ali je prihvatio težak posao prethodnih mesec dana vodi ekipu do pronalska novog trenera. Uradio je dobar posao i on ostaje u klubu da radi sa mlašim sekejcijama i želim mu mnogo sreće“, rekao je Gak i potom dodao:

„Imamo vrhunske igrače, proslavljene reprezentativce, a od danas je sa nama jedan od najboljih vaterpolista svih vremena, i jedan od najtrofejnijih trenera. Igor Milanović je dva puta osvajao Ligu šampiona, a jedan od naših primarnih ciljeva je svakako osvajanje titule prvaka Evrope pored titula u domaćem porvenstvu i Jadranskoj ligi“.

Komentari

Vaš komentar