Mirović izabrao “ajkule” za Svetsko prvenstvo u Pragu

Podeli:
VPSCG

Trener mlade vaterpolo reprezentacija Crne Gore (U20), Miodrag Mirović, nakon završnih priprema u Kragujevcu, saopštio je spisak od 13 igrača za Svetsko prvenstvo u Češkoj koje je na programu od 28. avgusta do 5. septembra.

Na spisku su: Alen Isljamović, Vasilije Marinković, Vasilije Radović, Andrija Korać, Marko Milić, Danilo Radović, Marko Mršić, Vuk Drašković, Uroš Vučurović, Đorđije Stanojević, Miroslav Perković, Jovan Vujović, Petar Vujošević.

„Spremni čekamo start Svetskog prvenstva u Pragu. Imali smo dobre pripreme u Kragujevcu, gde smo radili na tim nekim taktičkim zamislima. Ekipa je u dobroj formi, atmosfera je dobra i ekipa je spremna da pruži maksimum u svakom meču. Kao što sam rekao, očekuje nas izuzetno jako takmičenje, gde čak sedam, osam reprezentacija želi do medalje.”, rekao je Mirović, pa nastavio:

“Dobro je što nas na startu čeka duel sa Južnom Afrikom, lakši trening, a onda imamo dva dana pauze da se pripremimo za utakmicu sa aktuelnim prvacima sveta, selekcijom Grčke, koja je jedan od glavnih kandidata za zlato. Za kraj grupe je i duel sa Kazahstanom, a onda kreće nokaut faza, idemo meč po meč”.

Crna Gora je u grupi D sa selekcijama Južne Afrike, Grčke i Kazahstana. U grupi A su Italija, Hrvatska, Rusija, Uzbekistan i Argentina. U grupi B su Španija, Srbija, SAD, Slovačka i Češka, a u grupi C su Mađarska, Nemačka, Brazil i Egipat.

Pobednici grupa direktno će se plasirati u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije, nokaut fazu početi od osmine finala.

Pored trenera Mirovića, u stručnom štabu su još pomoćni treneri Uglješa Brguljan i Miodrag Matković, doktor Vladimir Dedović i tehnička podrška Vasko Vučković.

Komentari

Vaš komentar