Mršić za SK: Borićemo se, treba nam pomoć navijača

Podeli:
VPSCG/Anna Feher

Posle Svetskog i Evropskog prvenstva za seniore, odnosno Svetskog prenstva za igrače do 18 i 16 godina, vaterpolo uzbuđenja se nastavljaju 18. septembra kada u glavnom gradu Crne Gore počinje Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina.

Grupa se poznate odavno. Grupa A: Španija, Holandija, Malta, Češka; Grupa B: Hrvatska, Italija, Gruzija, Slovačka; Grupa C: Grčka, Srbija, Rumunija, Nemačka; Grupa D: Mađarska, Crna Gora, Francuska, Turska.

Prvoplasirane selekcije će izboriti plasman u četvrtfinale, dok će selekcije koje budu na kotama dva i tri, nokaut fazu početi utakmicama osmine finala. Trener Miodrag Mirovića će u sastavu tima imati trojicu momaka koji su bili u sastavu seniorske reprezentacije tokom leta – Jovana Vujovića, Vasilija Radovića, Marka Mršića.

VP

“Konkurencija je paklena kao i u seniorskoj konkurenciji. Mnogo rivala cilja pobedničko postolje. U ovom momentu, mogu da obećam da ćemo u svakom meču dati sve od sebe, da ćemo se boriti do poslednjeg atoma snage za svaku loptu i pedalj bazena, bez obzira na ime rivala sa druge strane bazena”, naglasio je jedan od najtalentovanijih bekova planete, Marko Mršić za Sport Klub, pa nastavio:

VPSCG

“Očekuje nas grupna faza, a cilj kojem težimo je plasman u četvrtfinale. Idemo korak po korak, od utakmice do utakmice. Očekuje i nadam se kao i svi u timu, da ćemo imati veliku podršku sa tribina, jer bi vetar u leđa mogao da bude jezičak na našem tasu u utakmicama u kojima će odlučivati nijanse, a siguran sam da će ih biti dosta”.

Uoči Evropskog prvenstva koje sledi, spisak favorita je isti kao u seniorskoj konkurenciji – Španija, Mađarska, Italija, Grčka, Crna Gora, Srbija, Hrvatska… Prvu utakmicu na šampionatu Evrope, Crna Gora igra 18. septembra protiv Francuske, sa početkom u 19 časova.

Komentari

Vaš komentar