NBG osvojio titulu, Radnički pao posle peteraca

Vaterpolo 21. maj. 202220:47 > 21:04
Podeli:
FOTO: Đorđe Kostić/VK Novi Beograd

Vaterpolisti Novog Beograda su prvi put osvojili titulu šampiona Srbije. U drugom meču finala plej - ofa pobedili su posle izvdođenja peteraca Radnički sa 17:15. U regularnom delu bilo je 14:14 pošto je Radnički izjednačio u poslednjoj sekundi, završne deonice.

Kod izvođenja peteraca Radnički je tri puta bio neuspešan, Novi Beograd samo jednom što je bilo dovoljno za slavlje. Zlatne medalje igračima Novog Beograda i srebrne vaterpolistima Radničkog je predao potpredsednik Stefan Mitrović dok je pehar Dušanu Mandiću kapitenu Novog Beograda predao predsednik Viktor Jelenić.

Dušan Mandić
FOTO: Đorđe Kostić/VK Novi Beograd

Bazen SPD Radnički. Sudije: Stanojević. Isključenja: Radnički 19, Novi Beograd 16. Peterci: Radnički, Novi Beograd

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević, Janković 3, Ćuk 2, Krug, Ukropina , Pljevančić 1, Toholj 1, Miličić 1, Lukić 3, Vrlić 1, Todorovski, Radulović 1. Trener: Stevanović.

NOVI BEOGRAD: G.Pijetlović, S.Rašović 2, Mandić 2, Martinović , Vučinić 1, D.Pijetlović , Gogov 1, Jakšić 2, Perković, Vlahopulos 2, Drašović 2, V.Rašović 1, Fernandez, Šušiašvili 1. Trener: Milanović.

Iz peteraca Janković za Radnički, Rašović, Mandić I Drašović za Novi Beograd,

Foto VK Radnički Kragujevac
Foto VK Radnički Kragujevac

Vaterpolisti Novog Beograda su ove sezone osvojili trofej u Regionalnoj ligi, šampioni su Srbije, pa u dobroj atmosferi čekaju finalni turnir Lige šampiona, koji počinje 2. juna u Beogradu, koji možete da pratite na kanalima Sport Kluba i na kome, Novi Beograd u četvrtfinalu igra protiv Marseja.

Radnički je osvojio trofej u Kupu Srbije, poražen je od Novog Beograda u polufinalu Regionalne lige, u finalu šampionata Srbije, bio je konkurentan u borbi za mesto na F8 Lige šampiona. Kragujevčani imaju dosta razloga za zadovoljstvo o još jači rad u sezoni koja sledi.

Komentari

Vaš komentar