Novi Beograd bolji od Oradee, Mladost od Primorca

Podeli:
Vladimir Vujasinović
VK Novi Beograd

Vaterpolosti Novog Beograda pobedili su rumunsku Oradeu na svom bazenu sa 12:9, dok je Primorac iz Kotora poražen od Mladosti u Zagrebu sa 13:8, na startu LEN Evrokupa.

U narednom kolu, Novi Beograd igra protiv Sinteza, a jednom nogom je već u osmini finala drugog po rangu evropskog takmičenja, jer na turniru u Beogradu učestvuje još ekipa ruskog Sinteza, a dva tima idu u doigravanje.

Primorac je pružio odličan otpor ekipi Mladosti u Zagrebu, koja je nedavno u odlučujućem meču za plasman u grupnu fazu Lige šampiona poražena od Ortiđe.

Ukoliko izabranici Sandra Sukna, koji su poklekli tek u poslednjoj deonici, ponove prikazanu partiju protiv mađarskog Egera u meču koji sledi, mogu da se nadaju pobedi, a samim tim i plasmanu u osminu finala, jer je italijanski Trst odustao zbog problema sa koronavirusom.

Golove za Novi Beograd protiv Oradee, postigli su Draško Gogov pet, Nikola Nikolov i Nikola Bursać po dva, Aleksa Petrovski, Vasilije Martinović i Mateja Asanović po jedan. Kod Oradee, bolji od ostalih bili su Silvijan Kolodroviši, Aleksandru Vatrai i Selija Adači sa po dva gola.

Strelci za Mladost iz Zagreba, bili su: Kanstanin Harkov, Ante Visković, Luka Bukić i Josip Vrlić po dva, Kozmin Radu, Lovre Miloš, Franko Lazić, Marin Dašić, Andro Bušlje po jedan. Kod Primorca, Miroslav Perković je postigao tri, Vuk Drašković, Marko Gopčević, Ešvort Molten, Danilo Adžić i Dušan Marković po jedan gol.

Od ostalih ekipa iz regiona, Radnički je pobedio španski Mediterani sa 14:8, Crvena zvezda je poražena od OSC iz Budimpešte sa 15:5, Sabadelj je slavio protiv Jadrana iz Splita sa 9:8, dok je francuski Noisi nadigrao Triglav iz Kranja sa 20:9.

Komentari

Vaš komentar