Novljani granitnom odbranom slomili Kotorane

Podeli:
VK Jadran/Krsto Vulević

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog pobedili su Primorac iz Kotora u prvom meču finalne serije sa 9:4 (2:1, 3:1, 1:0, 3:2). Za osvajanje titule su potrebne tri pobede. Naredni meč je u Kotoru 9. aprila, a prednost Novljanima u prvom duelu, donela je granitna odbrana od prvog do poslednjeg minuta.

Golove za Jadran postigli su: Danilo Radović, Dimitrije Obradovič i Matej Čeraj po dva, Martin Gardašević, Uroš Vučurović i Matija Sladović po jedan. Golove za Primorac, postigli su: Aljoša Mačić dva, Đorđije Stanojević i Petar Vujošević po jedan.

VK Jadran/Krsto Vulević

Kao što se i očekivalo prvi meč finalne serije doneo je veliku borbu za svaku loptu i pedalj terena. Kotorani su poveli sa 1:0 u režiji Đorđija Stanojevića, ali su Novljani do kraja prve deonice uspeli da stignu do preokreta, a golove su postigli Matija Sladović i Danilo Radović.

Početkom druge deonice, Danilo Radović je ponovo nadmudrio Aleksandro Kralja za 3:1. Petar Vujošević je smanjio na 2:3, Primorac je propustio dve sjajne prilike, odlično je intervenisao Damjan Vujičić, a kazna za promašaje je stigla u vidu dva gola. Jedan je postigao Uroš Vučurović, a drugi Dimitrije Obradović – 5:2. Kotorani su nastojali da nađu ključ za defanzivnu postavku Novljana, da stignu do egala, ali je na kraju prvog poluvremena, Jadran vodio sa 5:2.

VK Jadran/Krsto Vulević

Novljani su granitnom odbranom branili prednost od tri gola, mreže su mirovale sre do sredine trećeg kvartala. Dušan Matković nije uspeo da realizuje peterac, a Martin Gardašević to brutalno kaznio za 6:2. Primorac nije uspeo da zatrese mrežu u trećoj deonici, uoči poslednje četvrtine imao je realizaciju igrača više 1-10, pa je bio miljama daleko od pobede.

S druge strane, bilo je jasno da će Novljani nastojati da granitnom odbranom slome rivala, da naprave prvi od tri potrebna koraka na putu ka ostvarenju cilja, a to je odbrana titule. Kotorani su se nadali čudu i preokretu, čuda se u sportu dešavaju, ali ne i ovoga puta. Novljani su do kraja stigli do ubedljive pobede.

VK Jadran/Krsto Vulević

Naredni meč finalne serije je na programu 9. aprila, prednost domaćeg bazena imaće Primorac, a za osvajanje titule su potrebne tri pobede.

Komentari

Vaš komentar