Obrnuo se krug na Svetskom prvenstvu u Budimpešti

Podeli:
Anna Feher

Vaterpolo turnir na Svetskom prvenstvu ušao je u samu završnicu. Za zlatnu medalju, boriće se Italija i Španija. Za bronzanu, Hrvatska i Grčka. Za peto mesto Srbija i SAD, a za sedmo, Crna Gora i Mađarska.

Igrom sudbine, sve je praktično krenulo iz početka, a ekipe koje su se u grupnoj fazi borile za prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale, sada će igrati za plasman, neki su zadovoljni, neki ne, neki će biti srećni, neki će tužni napustiti Budimpeštu.

VSS/Slobodan Sandić

Srbiju je Hrvatska zaustavila na putu ka polufinalu, a nakon pobede protiv Crne Gore – 10:7, izabranici Dejana Savića će odmeriti snage sa izabranicima Dejana Udovičića, vaterpolistima SAD u borbi za peto mesto. U grupnoj fazi, Srbija je slavila sa 17:13, a SAD su posle poraza od Grčke u četvrtfinalu, iznenadile Mađarsku u razigravanju od petog do osmog mesta – 16:15, posle peteraca.

VPSCG/Anna Feher

Crna Gora je na startu takmičenja odigrala ravnoparavan meč protiv Mađarske. Kasnije je stigla do osmine finala, pobedila je Japan za mesto među osam najboljih. U četvrtfinalu je posle trilera poražena od Španije sa 7:6, a posle poraza od Srbije sa 10:7, ponovo je stigla do Mađarske, koja je poražena od Italije sa 11:10, a zatim i od SAD sa 16:15.

REUTERS/Gonzalo Fuentas

U borbi za bronzanu medalju, snage će odmeriti Hrvatska i Grčka. Meč u grupnoj fazi je završen bez pobednika, a Grčka je zbog bolje gol razlike stigla diektno u četvrtfinale. Slavila je protiv SAD, ali ne i protiv Italije – 10:11. Hvatska je pobedila Gruziju, pa Srbiju, poražena je od Španije sa 10:5, ali medalja je i dalje dostižna.

Sport Klub

U reprizi finala sa prošlog Svetskog prvenstva u Gvangžuu, igraće Španija i Italija. Tron brani Italija, a napada ga Španija, koja je u grupnoj fazi, slavila protiv Italije sa 14:12, nakon što je poslednju deonicu dobila sa 4:0.

Finale je na programu 3. jula sa početkom u 20 časova. Meč za treće mesto je na programu istog dana, sa početkom u 14 časova i 30 minuta. Mađarska i Crna Gora igraju sa početkom u 13 časova, a Srbija i SAD sa početkom u 17 časova.

Komentari

Vaš komentar