OI (Q): Crna Gora potopila Grčku za kraj

Vaterpolo 21. feb. 202117:152 komentara
Podeli:
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore
VPSCG

Finalne utakmice po pravilu su najvažnije na svakom takmičenju, međutim, na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Roterdamu, duel Crne Gore i Grčke nije imao veliku težinu, naprotiv.

Ali, izabranici Vladimira Gojkovića nikada nisu delili utakmice na bitne i manje bitne. Zato su izborili plasman na Olimpijske igre, zato su pobedili Grčku u grupnoj fazi sa 8:4, a u velikom finalu sa 10:9.

Golove za Crnu Goru, postigli su: Dušan Matković pet, Aleksandar Ivović i Draško Brguljan po dva, Vlado Popadić jedan. Kod Grčke, raspoloženi za igru u napadu, bili su Stilijanos Agriropulos sa četiri i Janis Fontuli sa dva gola.

Crna Gora je u polufinalu posle peteraca pobedila Hrvatsku sa 14:12, Grčka je slavila protiv Rusije sa 13:10, pa su obe selekcije ostvarile cilj, obe selekcije su izborile plasman na Olimpijske igre u Japanu. U meču, u kojem je na talonu bio prestiž, slavila je selekcija Crna Gore sa 10:9.

I pored toga što je na talonu bio „samo“ prestiž, viđena je izuzetno kvalitetna utakmica, velika borba. Grčka je imala više energije. Vodila je sa 6:4, 7:5, 8:6. Izabranici Vladimira Gojkovića su imali nekoliko sjajnih prilika da stignu do izjednačenja, da naprave preokret, ali nisu imali dovoljno koncentracije da realizuju zicer situacije, situacije iz kojih su u dosadašnjem delu turnira pogađali gotovo bez greške.

Međutim, u završnici meča Dušan Matković je postigao dva gola za 8:8, nedugo zatim precizan je bio i Aleksandar Ivović, a posle sjajne odbrane Slavena Kandića, Dušan Matković je kompletirao seriju za 10:8.

Na kraju meča, obe selekcije su bile izuzetno zadovoljne jer su ostvarile cilj zbog kojeg su došle u Roterdam, obezbedile su mesto na Olimpijskim igrama, a iluzorno je trošiti reči o tome, koliko je teško bilo odigrati osam mečeva, za osam dana.

Centralna utakmica poslednjeg dana, bio je okršaj za treće mesto, gde je posle trilera, drame, tri serije peteraca, Hrvatska pobedila Rusiju sa 25:24, pa se pridružila Crnoj Gori i Grčkoj na Olimpijskim igrama.

U bobri za peto mesto Holandija je pobedila Francusku sa 10:9, dok je u meču sa sedmo mesto, Gruzija bila bolja od Kanade sa 18:10.

Komentari

Vaš komentar