OI (Q): Sigurna Hrvatska, pobede Rusije i Gruzije

Podeli:
Laurence Griffiths/Getty Images

Kompletiran je treći dan kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Roterdamu, a pobedama su se radovale selekcije Crne Gore, Hrvatske, Gruzije, Rusije, Holandije.

U poslednjem meču dana, Hrvatska je posle Rumunije (16:6) i Holandije (25:8), savladala i Francusku – 13:10, pa sigurnim zaveslajima ide ka osvajanju prvog mesta u grupi.

Golove za Hrvatsku, postigli su: Loren Fatović i Luka Bukić po tri, Maro Joković, Andro Bušlje po dva, Lovre Miloš, Josip Vrlić i Havijer Garsija po jedan. Raspoloženi za igru u napadu kod Francuske, bili su Čarls Kanone sa tri, odnosno Tomas Verno i David Babić sa po dva gola.

Tokom prvog poluvremena vodila se ravnopravna borba, a na semaforu je pisalo 5:5. Međutim, tokom treće deonice, Hrvatska je pojačala stepen agresivnosti u odbrani, pobegla je na 10:6, a zatim mirno privela meč kraju.

Vaterpolisti Crne Gore uspešno su prebrodili još jednu prepreku u nastojanju da stignu do Olimpijskih igara. Izabranici Vladimira Gojkovića, posle Kanade – 21:7, savladali su i selekciju Brazila sa 15:5.

Golove za Crnu Goru postigli su: Aleksandar Ivović i Marko Petković po tri, Dušan Matković i Uroš Čučković po dva, Draško Brguljan, Miroslav Perković, Vlado Popadić, Aleksa Ukropina i Vasilije Radović po jedan. Kod Brazila, bolji od ostalih bili su Gustavo Gimaraeš i igrač Partizana, Rafel Real sa po dva gola.

Gruzija je pobedila Kanadu sa 14:11. Prevagu na tasu selekcije, koju kao selektor vodi Dejan Stanojević, doneli su Marko Jelača sa četiri, odnosno Boris Vapenski i Marko Elez sa po dva gola. Kod Kanade, bolji od ostalih bili su Mark D’Sousa sa pet i Gaelan Paterson sa dva gola.

Rusija je deklasirala Nemačku sa 17:5. Najefikasniji u sastavu Rusije, bili su Danil Merkulov sa šest i Artem Ašaev sa tri gola. Kod razočaravajuće loše Nemačke, nešto bolji od ostalih bio je Marko Stam sa dva gola.

Dragocenu pobedu na putu ka četvrtfinalu ostvarila je Holandija, koja je posle velike borbe i neizvesne završnice, savladala Rumuniju sa 9:8. Gol odluke, postigao je Jese Kupman na četiri sekunde pre kraja meča.

Najefikasniji u sastavu Holandije, bili su Jese Kupman sa tri i Jorn Miler sa dva gola. Kod Rumunije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Luka Gorgesku sa četiri i Gabrijel Dragomiresku sa tri gola.

Grupa A: Crna Gora 4, Grčka 4, Gruzija 2, Kanada 2, Brazil je bez bodova, a Turska je eliminisana sa turnira zbog problema sa koronavirusom.

Grupa B: Hrvatska 6, Rusija 5, Holandija 4, Francuska 2, Rumunija 1, Nemačka 0.

U sredu, 17. februara, snage će odmeriti: Rumunija – Nemačka, Hrvatska – Rusija, Crna Gora – Grčka, Gruzija – Brazil i Holandija – Francuska.

Po četiri ekipe iz obe grupe će izboriti plasman u četvrtfinale, a tri najbolje selekcije će izboriti mesto na Olimpijskim igrama.

 

 

Komentari

Vaš komentar