Petković: Idemo dalje, idemo po titulu

Podeli:
VK Jadran

Vaterpolisti Jadrana nisu izborili plasman na finalni turnir Lige šampiona, ali su opravdali očekivanja, s obzirom da su imali velikih problema sa koronavirusom i povredama, da ni jedan turnir nisu odigrali u kompletnom sastavu.

Ako se tome doda, da je aktuelni šampion Crne Gore imao daleko najmlađu ekipu i elitnom takmičenju, ostvareno dobije na težini. Novljani su i pored svega nevedenog, sve do poslednjeg turnira i meča da Dinamom iz Tbilisija bili u igri za plasman na finalni turnir.

Vaterpolo:

Međutim, u meču koji je nosio prefiks biti ili ne biti, nisu bili na nivou, na kojem su bili dan kasnije kada su iznenadili Brešu, odnosno dva dana kasnije kada su odlično parirali Barseloneti.

Uz to, treba podsetiti da je Jadran na drugom turniru grupne faze Lige šampiona, igrao bez petorice momaka iz prve postave, a to je iskoristio Hanover da stigne do zlata vrednog trijumfa na putu ka plasmana na finalni turnir koji se od 3. do 5. juna igra u Beogradu.

Zadovoljni smo ostvarenim u Ligi šampiona. Imali smo mnogo problema tokom sezone, ni jednu utakmicu nismo odigrali u kompletnom sastavu, ali smo i pored svega navedenog, bili u igri za plasman na finalni turnir. Imali smo daleko najmlađu ekipu u elitnom takmičenju, a mladi momci su pokazali da imaju ogroman potencijal i perspektivu, a samim tim najavili da Jadran ima svetlu budućnost, te da će naredne sezone u Ligi šampiona biti daleko konkurentniji“, naglasio je reprezentativac Crne Gore u sastavu Novljana, Marko Petković, pa nastavio:

Učešće u elitnom takmičenju je bilo od neprocenjivog značaja za mlade momke u timu, koji su stekli ogromno iskustvu u duelima sa najboljim ekipama Evrope. U sezoni koja je u toku, osvojili smo trofej u Kupu, a veoma brzo nas očekuje finalna serije plej-ofa, protiv Primorca iz Kotora. Cilj je jasan. Očekuje nas težak posao protiv Kotorana, ali kao i svi u timu, verujem da smo kadri da odbranimo tron, te ostvarimo primarni cilj sa početka sezone, a to je ponovno osvajanje duple krune u Crnoj Gori.“

Finalna serije plej-ofa, između Jadrana i Primorca, počinje 28. aprila, a ekipa koja prva stigne do tri pobede, radovaće se osvajanju titule. Jadran brani, a Primorac napada tron.

Komentari

Vaš komentar