Petković: Podvig protiv Sinteza, motiv za još jači rad

Podeli:
VK Jadran/Krsto Vulević

Vaterpolisti Jadrana uspeli su posle sjajne partije da savladaju Sintez iz Kazanja sa 12:6 (3:1,3:4, 3:1, 3:0), pa su na dva kola pre kraja obezbedili plasman u drugu, ili ti glavnu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izabranici Petra Radanovića, koji su daleko najmlađa ekipa na turniru u Podgorici, napravili su podvig jer su na pleća oborila izuzetno kvalitetnu ekipu iz Rusije.

Ono što može da raduje ljubitelje vaterpola u Crnoj Gori je činjenica da je izuzetno mlada ekipa iz Herceg Novog, protiv Sinteza, pa i u prethodnim mečevima protiv Jadrana iz Splita, litvanskog Zaibasa i turske Enke, pokazala da ima potencijal za velika dela.

“Rekao sam pre početka kvalifikacionog turnira u Podgorici da su mladi momci u sastavu Jadrana izuzetno talentovani, da su gladni uspeha, da imaju neverovatne radne navike. Uz to, rekao sam da imamo sjajnu atmosferu. Najavio sam da Jadran ima sjajnu budućnost, ali da je uz veliki rad, neophodno strpljenje kako bi se potencijal pretočio u kvalitet”, naglasio je reprezetativac Crne Gore u sastavu Jadrana, Marko Petković, pa nastavio:

VK Jadran/Krsto Vulević

“Protiv Jadrana smo odigrali veoma dobro, ali je nedostatak iskustva doneo prevagu na tasu Splićana. Protiv Zaibasa i Enke smo uspeli da opravdamo ulogu favorita, da dobijemo mečeve koje smo morali, a protiv Sinteza smo pokazali šta se može očekivati u budućnosti, ali i u sezoni koja je počela. Nema mesta euforiji, pobeda i partija protiv Sinteza mora da bude motiv za još jači i predaniji rad. Napravili smo prvi podvig, a siguran sam da će ih biti dosta u periodu koji sledi”

Novaljane na turniru u Podgorici očekuju još dva duela. Igraće protiv Apolona iz Grčke i OSC iz Mađarske. Mesto u drugoj fazi je obezbeđeno, a dueli koji slede će biti od kapitalnog značaja kada je reč o sticanju iskustva za nastavak takmičenja u Ligi šampiona, Regionalnoj ligi, šampionatu i Kupu Crne Gore.

Podsećanja radi, plasman u drugu ili ti glavnu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, obezbedio je i Primorac iz Kotora na turniru u Savoni. Takođe na dve runde pre kraja.

Komentari

Vaš komentar