Petković: Umor postoji, ali postoji i cilj

Ostali sportovi 13. jan. 202118:12 > 18:19
Podeli:
VK Jadran

Vaterpolisti Jadrana motivisani i odlučni u nameri da se do poslednjeg atoma snage bore za mesto na finalnom turniru, čekaju početak polufinalnog turnira u Dubrovniku.

Novljani će imati izuzetno kvalitetne rivale na putu ka polufinalu. U pitanju su Jug iz Dubrovnika, Radnički iz Kragujevca, Primorac iz Kotora, Budvanska rivijera i Solaris iz Šibenika.

Pored kvaliteta rivala, problem Petru Radanoviću i stručnom štabu predstavlja i zdravstveni bilten. Ekipa će gotovo sigurno biti u kompletnom sastavu na turniru, ali dosta igrača ima problema sa povredama, a prisutan je i umor, jer je veliki broj vaterpolista Jadrana branio boje državnog tima na evropskom turniru Svetske lige, na kojem je pobedama nad Hrvatskom i Italijom, obezbeđen plasman na finalni turnir.

Umor je prisutan, a imamo i problema sa povredama, koje na svu sreću nisu isuviše ozbiljne. Nedavno je dosta igrača Jadrana bilo u sastavu reprezentacije koja je obezbedila mesto na finalnom turniru Svetske lige i napravila lepu uvertiru za turnir u Roterdamu, na kojem ćemo se boriti za ostvarenje primarnog cilja generacije, a to je mesto na Olimpijskim igrama. Međutim, sada su u centru pažnje klupske obaveze i polufinalni turnir Regionalne lige koji nas očekuje u Dubrovniku“, naglasio je kapiten Jadrana, Marko Petković i nastavio:

Očekuje nas pet izuzetno kvalitetnih rivala i zahtevnih utakmica. Počevši od Juga koji nije osetio gorčinu poraza na prvom turniru grupne faze Lige šampiona, preko Radničkog koji je bio blizu elitnog društva, a sada je u osmini finala LEN Evrokupa, kao i Prmorca, koji je odlično igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a takođe je stigao do osmine finala drugog po rangu evropskog takmičenja. Veliki potencijal i kvalitet poseduju Budvanska rivijera i Solaris, pa nas očekuje zaista zahtevan turnir, na kojem će svaka utakmica biti od ogromnog značaja. Rekao sam da postoji umor i postoje problemi sa povredama, ali postoji i cilj kojem težimo, a to je plasman na finalni turnir Regionalne lige.“

Polufinalni turniri Regionalne lige igraće se od 14. do 17. januara u Beogradu i Dubrovniku, a utakmice možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Polufinalna grupa A (Beograd): Mladost Zagreb, Crvena zvezda, Jadran Split, Šabac, Partizan, Primorje Rijeka.

Polufinalna grupa B (Dubrovnik): Jug, Jadran Herceg Novi, Primorac, Budvanska rivijera, Solaris Šibenik, Radnički Kragujevac.

Komentari

Vaš komentar