Petković za SK: Jadran ima ogroman potencijal

Podeli:
VK Jadran

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog, spremaju se za kvalifikacioni turnir u Podgorici, gde će od 22. do 26. septembra u konkurenciji sa ekipama OSC Budimpešta, Jadran iz Splita, grčki Apolon, ruski Sintez, litvanski Zaibas i turski Enko, nastojati da osvoje jedno od četiri mesta koja vode u drugu, ili ti glavnu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Podsećanja radi, Jadran iz Herceg Novog, je imao garantovano mesto u grupnoj fazi Lige šampiona za sezonu koja sledi, ali je na žalost, morao  zbog finansija, kao i činjenice da bazen u Igalu nije u funkciji, da odustane od garantovanog mesta, pa će se za njega boriti od prvog kruga kvalifikacija. Pored Jadrana, ugled Crne Gore, braniće i Primorac iz Kotora.

“U odnosu na prethodne i prošlu sezone, drastično smo podmladili ekipu. Krenuli smo sa stvaranjem nove šampionske generacije, a ono što mogu da garantujem u ovom momentu je da Jadran ima igroman potencijal i svetlu budućnost. Neophodno je mnogo rada, truda, odricanja i strpljenja, ali je samo pitanje trenutka, kada će veliki potencijal koji momci imaju biti pretočen u kvalitet, neophodan da Jadran ponovo juriša na trofeje u Evropi i Regionalnoj ligi. Borba za duplu krunu u Crnoj Gori je cilj koji se ne menja već godinama unazad, pa je isti i u sezoni koja sledi”, naglasio je za Sport Klub, reprezentativac Crne Gore i jedan od najiskusnih igrača u sastavu Jadrana, Marko Petković, pa nastavio:

VK Jadran

“Priroritet u sezoni koja sledi je induvidualni napredak mladih igrača, a samim tim i ekipe u celini. Cilj je osvajanje duple krune u Crnoj Gori, a zaista verujem da iako nemamo iskustva, iako ćemo biti definitivno jedna od najmlađih ekipa na evropskoj sceni i Regionalnoj ligi, da možemo da budemo konkurentni najboljim timovima Evrope i regiona”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Marko Petković je nastavio sa izlaganjem:

VPSCG

“Potencijal se pretače u kvalitet postepeno. Moramo da idemo korak po korak, moramo mnogo da radimo i da budemo strpljivi sa mladim momcima koji će biti lideri Jadrana u sezoni koja sledi. Prvi korak je prva runda kvalifikacija za Ligu šampiona. Cenimo i poštujemo sve ekipe koje će igrati u glavnom gradu Crne Gore, ali verujem da smo kadri da stignem do druge, ili ti glavne runde kvalifikacija za elitno takmičenje”, zaključio je Marko Petković.

Primorac iz Kotora će učestvovati na turniru u Savoni, na kome su pored domaćeg i kotorskog tima, španska Terasa, Monpelje, AZS iz Poljske, te Vitorija Gimaraeš iz Portugala.

Turniri su na programu od 22. do 26. septembra, a četiri ekipe će izboriti plasman u drugu, ili ti glavnu fazu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Komentari

Vaš komentar