Petković za SK: Svaka lopta je zlata vredna

Podeli:
VK Jadran

Vaterpolisti Jadrana nisu klonuli duhom posle poraza u drugom meču finalne serije od Primorca iz Kotora. Odlučni su u nameri da u trećem meču, koji je na programu 10. maja sa početkom u 19 časova, stignu do meč lopta, kada je odbrana trona u pitanju.

Novljani gostuju Kotoranima u Budvi, jer bazen u Kotoru još uvek nije u upotrebi. Podsećanja radi, u prvom meču, Jadran je posle boljeg izvođenja petaraca slavio sa 14:11 (10:10), dok je u revanšu, pobeda pripala Kotoranima – 8:6.

„Očekuje nas novi okršaj u kojem će odlučivati jedna ili dve lopta. Nismo klonuli duhom, odlučni smo u nameri da izađemo kao pobednici iz velike borbe sa Kotoranima, da stignemo do nove titule. Izvukli smo pouke iz drugog, maksimalno smo spemni za treći meč“, naglasio je za Sport Klub, kapiten Jadrana, Marko Petković, pa nastavio:

„U drugom meču smo odbranu odigrali dobro, a posle analize meča uvideli smo da je moglo i bolje. Ono što pod hitno moramo da promenimo, ako želimo, a želimo do titule je igra u napadu. Moramo da budemo odlučniji, hrabriji i strpljiviji. Svaka lopta je dragocena u utakmicama u kojima odlučuje jedna ili dve lopte. Samim tim, ne smemo sebi da dozvoljavamo luksuz da izgubimo desetak lopti, kao što je to bio slučaj u drugom meču finalne serije. Ponavljam još jednom, očekujem veliku borbu, a kao i svi u timu, verujem i nadam se da ćemo uspeti da stignemo do meč lopte za odbranu titule“.

Treći meč finalne serije između Jadrana i Primorca, na programu je 10. maja sa početkom u 19 časova. Utakmica se igra u Budvi, na žalost, bez prisustva navijača, iako je jasno da bi bazen bio ispunjen do poslednjeg mesta, ali, viša sila je, viša sila.

 

Komentari

Vaš komentar