Preko Amerike do kote pet i dobre uvertire za Split

Podeli:
Sport Klub

U prvom kolu je bila Amerika, a sada, na kraju Svetskog prvenstva, opet Amerika. Dva puta pobediti istog rivala nije lako. Prvi meč je završen 17:13, mnogo golova za ozbiljne selekcije.

Utakmica koje je na programu 3. jula sa početkom u 17 časova će biti drugačije. Posle poraza od Hrvatske, buđenja i pobede u duelu sa Crnom Gorom, Srbiji je peto mesto važan zadatak.

“Hteli smo medalju, ali nismo uspeli. Pobeda bi nam mnogo značila za sticanje samopouzdanja u nastavku priprema za Evropsko prvenstvo u Splitu. Ovo je potpuno druga američka selekcija od one sa kojom smo trenirali i igrali u Segedinu. Znamo gde su najbolji. Odbrana nam je dobra ali napad mora da bude bolji.”, naglasio je Sava Ranđelović.

VSS/Slobodan Sandić

Na reči Save Ranđelovića, nadovezao se Nemanja Vico:

“Amerikanci su sve iznenadili pobedom protiv Mađara. Fizički moćna reprezentacija. Hoćemo dobru utakmicu i pobedu. Želimo da Svetsko prvenstvo završimo sa jednim porazom, da napravimo dobru atmosferu pre nastavak rada i stavaranja, pred Evropsko prvenstvo koje nas uskoro očekuje u Splitu”.

Na zvaničnim takmičenjima Srbija i SAD su igrali 17 puta. Samo jednom je slavila selekcija SAD i to u polufinalu OIimpijskih igara u Pekingu – 10:5.

Print screen

Finale je na programu 3. jula sa početkom u 20 časova. Snage će kao i u Gvangdžuu odmeriti Itaija i Španija. Meč za treće mesto izmešu Grčke i Hrvatske je na programu istog dana, sa početkom u 14 časova i 30 minuta. Mađarska i Crna Gora igraju za sedmo mestp sa početkom u 13, a Srbija i SAD za peto mesto sa početkom u 17 časova.

Komentari

Vaš komentar