“Preživeli smo Japan, Gruzija u glavama, rano je za Srbiju”

Podeli:
REUTERS/Gonzalo Fuentas

Vaterpolisti Hrvatske nisu uspeli da izbore direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva. Posle remija sa Grčkom, trebala im je pobeda od 12 golova razlike protiv Japana, ali nisu uspeli da stignu do cilja.

Hrvatska je gubila tokom prvog poluvremena sa 9:7, 10:8, na kraju slavila sa 21:13, pa će u osmini finala igrati protiv Gruzije – 27. juna sa početkom u 15 časova i 30 minuta.

“Dobro je što smo odigrali ovako stresnu utakmicu i da smo pobedili. Ono što me nije ostavilo ravnodušnim je suđenje u kojem se Japanu dozvoljavala agresivna igra i skoro pa kidanje glava, dok smo mi, koji smo skoro pa bežali od lopte, zaradili više isključenja. Igrati protiv Japana u takvim okolnostima je zaista teško, kada nakon svakog kontakta zaradiš isključenje. Međutim, ovo je jedna atipična utakmica, ovo zaista nema veze sa normalnim utakmicama”, rekao je Tucak, pa nastavio:

VPSCG/Krsto Vulević

“Sada tek počinje pravi turnir, a mi nismo ovde došli da bismo bili samo učesnici. U osmini finala sastajemo se sa Gruzijom koja je sve samo ne neiskusna ekipa. U svom sastavu imaju nekoliko vrlo dobrih pojedinaca. Potrebno je da se dobro pripremimo, ali verujem da smo kvalitetniji. U ovom momentu samo je Gruzija u glavama, ima vremena za priču o Srbiji”.

VPSCG/Krsto Vulević

Direktan plasman u četvrtfinale izborili su Srbija, Španija, Grčka i Mađarska, a u ostalim mečevima osmine finala, snage će odmeriti Hrvatska i Gruzija, Italija – Australija, SAD – Južna Afrika.

Srbija čeka boljeg iz duela Hrvatske i Gruzije, Španija čeka bolje iz duela Crne Gore i Japana, Grčka čeka boljeg iz duela SAD i Južne Afrike, a Mađarska boljeg iz duela Italije i Australije.

Komentari

Vaš komentar