Prvi dan na novom poslu, Aleksić sportski direktor Saveza

Vaterpolo 1. jul 202215:28 > 19:58
Podeli:
Milan Aleksić
G.Scala Deepbluemedia Insidefoto GiorgioxScala

Milan Aleksić, nekadašnji reprezentativac Srbije i vaterpolosta Partizana, Solnoka i Barselonete odlučio je da završi igračku karijeru.

Zvanično od petka, 1. jula 2022, obavlja funkciju sportskog direktora Vaterpolo saveza Srbije.

Prva utakmica od koje Aleksiću „teče“ mandat je duel Srbjie i Crne Gore u borbi za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj.

Aleksić je sa 17 godina debitovao za Partizan, a za reprezentaciju je prvi put zaigrao u 21. godini. Tadašnji selektor Dejan Udovičić uvrstio ga je u tim za Svetsku ligu 2007. na kojoj je Srbija osvojila zlato.

Sa reprezentacijom je osvojio dve zlatne i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama, dva zlata, srebro i brozu na Svetskim prvenstvima, četiri zlata i bronzu na Evropskim prvenstvima, osam zlata i bronzu u Svetskoj ligi, zlato na Univerzijadi, zlato na Svetskom kupu i dva zlata na Mediteranskim igrama.

Sa Partizanom je osvojio šest titula pšampiona Srbije i šest titula u Kupu Srbije. Sa crno-belima je bio i pobednik Evrolige i dva puta pobednik Superkupa Evrope, jednom sa Partizanom jednom sa Solnokom sa kojim je osvojio Ligu šampiona tri titule i tri Kupa Mađarske.

Komentari

Vaš komentar