Radanović: Evropski derbi; Perović: Idemo dalje

Podeli:
VK Jadran

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog pobedili su Primorac iz Kotora sa 9:8 (3:0, 3:2, 1:2, 2:4), slavili su u finalnoj seriji sa 3-1, stigli do osme titule u nizu, a ulogu meč vinera je prigrabio Jovan Vujović.

Novljani su bili bolji rival tokom prvog poluvremena, vodili su sa 3:0, sa 6:2, sa 7:4, sa 8:5, ali su na kraju do osme titule u nizu stigli posle gola, koji je postigao Jovan Vujović na 44 sekunde pre kraja.

„Finalna serija je pokazala da Jadran i Primorac imaju sjajnu perspektivu i budućnost, da su veoma blizu da budu konkurentni na evropskom nivou, da okršaji Novljana i Kotorana, kao nekada, budu veliki evropski okršaji. Naravno da od svega nevedenog korist ima vaterpolo u Crnoj Gori, a iskreno se nadam da će ulaganja u klubove koji su osnova državnog tima, koji je definitivno brend Crne Gore, biti daleko veća, jer smo to zaslužili bez ikakve sumnje“, naglasio je trener Jadrana, Petar Radanović.

VK Jadran/Krsto Vulević

Trener Kotorana, bio je miran i staložen posle trilera koji je ostao iza njega, oba tima i ljubitelja vaterpola. Iskusni Perović je mogao da bude zadovoljan činjenicom da je tim iz Kotora osvojio trofej u Kupu, a mogao je i da žali što Kotorani nisu stigli do petog meča.

„Mogli smo da stignemo do petog meča, ali smo loše otvorili utakmicu, nismo se predavali, stigli smo do egala, a onda dozvolili Jadranu da stigne do pobede nakon velike greške u odbrani. U svakom slučaju, razloga zadovoljstvo ima mnogo. Bazen u Kotoru je ponovo u funkciji, osvojili smo trofej u Kupu, bili više nego konkurentni u borbi za titulu, pa sa mnogo samopouzdanja i pozitivne energije čekamo iskušenja koja slede“, naglasio je trener Primorca iz Kotora,  Ranko Perović.

Primorac
Foto: VK Primorac

Za većinu momaka koji su vodili veliku borbu u finalnoj seriji, vremena za odmor nema, jer praktično odmah počinju prireme za finalni turnir evropskih kvalifikacija Svetske lige. Finalni turnir se igra od 28. do 30. aprila u Podgorici.

Komentari

Vaš komentar