Radanović za SK: Muče nas povrede, ali borićemo se

Podeli:
VK Jadran

Vaterpolisti Crne Gore uspeli su da san pretvore u javu. Izborili su plasman na Olimpijske igre, posle fenomenalnih partija na turniru u Roterdamu, na kome su do zlatne medalje redom padali: Kanada, Brazil, Grčka, Gruzija, Holandija, Hrvatska i ponovo Grčka.

Slavlje je bilo kratko, ali slatko, a misli se odmah usmeravaju ka klupskim obavezama. Već 1. marta, u italijanskoj Osetiji i Budimpešti, igraju se drugi turniri grupne faze Lige šampiona, a sve utakmice možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Ugled regiona, brane Jug iz Dubrovnika i Jadran iz Herceg Novog. Dubrovčani sigurnim zaveslajima idu ka finalnom turniru, a kao cilj imaju borbu za osvajanje titule klupskog prvaka Evrope, dok će Novljani sa najmlađim timom u elitnom takmičenju, nastojati da steknu veliko iskustvo, te ako se ukaže prilika, naprave podvig i domognu se finalnog turnira.

„Vredno smo trenirali u proteklom periodu i pomno pratili sjajne partije reprezentacije na turniru u Roterdamu. Iluzorno je trošiti reči o tome koliko za crnogorski vaterpolo znači plasman na Olimpijske igre, kao i činjenica da je stvorena generacija koja može da traje i bude konkurentna za vrhunske rezultate na svim velikim takmičenjima od Igara u Japanu, do Igara u Parizu“, naglasio je za Sport Klub, trener Jadrana, Petar Radanović i nastavio:

„Već početkom marta nas očekuju nova iskušenja u Ligi šampiona. Na turniru u Budimpešti, odmerićemo snage sa Brešom, Barselonetom, Ferencvarošem i Hanoverom. Jasno je da je uloga favorita u rukama rivala, ali u ovom trenutku obećavamo borbu do poslednjih atoma snage. Utakmice koje slede biće od ogromnog značaja kada je reč o sticanju iskustva, neophodnog da ostvarimo još jedan primarni cilj u ovoj sezoni, a to je da posle trofeja u Kupu, odbranimo i titulu“.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Petar Radanović je nastavio sa izlaganjem:

„Nismo kompletni, veliko je pitanje u kom sastavu ćemo krenuti u Budimpeštu. Povrede muče Đura Radovića, Dimitrija Obradovića, Uroša Vučurovića, Dušana Banićevića, a Marko Petković i Vasilije Radović su istrošeni i umorni posle turnira u Roterdamu. Međutim, ponavljam još jednom, borićemo se u svakom meču do poslednjeg atoma snage“, naglasio je Radanović i dodao:

„Nemamo rezultatski imperativ u Ligi šampiona. Imamo imperativ da stičemo iskustvo i napredujemo. Međutim, ukoliko Hanover odustane od organizacije finalnog turnira, ukoliko nam se ukaže prilika da stignemo do pozicije koja vodi na finalni turnir, zgrabićemo je sa obe ruke. Sve bi bilo realnije da smo kompletni, ali… U svakom slučaju, nastojaćemo da budemo konkurentni svim rivalima na turniru elitnog takmičenja koji sledi, a primarni cilj je bio i ostao odbrana titule u Crnoj Gori“.

Grupa A: Pro Reko 9, Jug 9, Olimpijakos 6, Ortiđa 3, Marsej i Špandau su bez bodova.

Grupa B: Barseloneta 9, Breša 6, FTC 6, Dinamo Tbilisi 3, Jadran 3, Hanover je bez bodova.

Na finalnom turniru će učestvovati osam ekipa. Domaćin je Hanover, ali su sve veći izgledi da će tim iz Nemačke ustupiti domaćinstvo nekoj drugoj ekipi, a u tom slučaju, uz malo sreće, Jadran bi mogao da se dokopa završnog turnira.

Komentari

Vaš komentar