Radanović za SK: Pravimo novu, šampionsku priču

Podeli:
Foto; VK Jadran

Vaterpolo uzbuđenja se smenjuju kao na filmskoj traci. Velika uzbuđenja iz Tokija, kao i Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina su ostali iza nas, a sada slede Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina i kvalifikacije za Ligu šampiona.

Jadran iz Herceg Novog, koji je imao garantovano mesto u grupnoj fazi i za sezonu koja sledi, na žalost, morao je zbog finansija, da odustane od garantovanog mesta, pa će se za njega boriti od prvog kruga kvalifikacija. Pored Jadrana, ugled Crne Gore, braniće i Primorac iz Kotora.

Novljani će se takmičiti u grupi B i imaće ulogu domaćina na bazenu u Podgorici. Rivali crnogorskog prvaka su OSC Budimpešta, Jadran iz Splita, grčki Apolon, ruski Sintez, litvanski Zaibas i turski Enko.

Primorac iz Kotora će učestvovati na turniru u Savoni, na kome su pored domaćeg i kotorskog tima, španska Terasa, Monpelje, AZS iz Poljske, te Vitorija Gimaraeš iz Portugala.

Turniri su na programu od 22. do 26. septembra, a četiri ekipe iz grupe idu u narednu, ili ti glavnu rundu kvalifikacija.

vk jadran

“U odnosu na prošlu sezonu, u kojoj smo imali mladu ekipu, sada smo je još više podmladili. Otišli su Đuro Radović, Petar Tešanović, Kanstanin Averka i Dušan Banićević. Kao što je poznato imamo problem i sa bazenom koji se urušio, ali spremni smo za izazove koje slede. Formirali smo perspektivnu ekipu, koja ima veliki potencijal i koja će uz pomoć iskusnih igrača, kakvi su Marko Petković i Dimitrije Obradović, imati šta da kaže i pokaže u sezoni koja se bliži”, naglasio je trener Jadrana, Petar Radanović za Sport Klub, pa nastavio:

“Na turniru, koji ćemo kao domaćini igrati u Podgorici, očekuje nas jako težak posao na putu ka ostvarenju cilja, a to je plasman u drugu, ili ti glavnu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona. Cilj je da rastemo i napredujemo iz utakmice u utakmicu, iz meča u meč. Cilj je da mladi momci potencijal, pretoče u kvalitet, a ogromna glad za uspehom i dobra atmosfera u timu će biti naši glavni aduti, na putu ka stvaranju, nove, još jedne, šampionske ekipe”.

VK Jadran

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Radanović je nastavio sa izlaganjem:

“Imamo ekipu koja je sastavljena od mladih momaka, od kojih su neki bili na širem spisku seniorske reprezentacije, a neki su nedavno osvojili bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina u Pragu. Potencijala ima, ali trebaće nam mnogo rada, truda i strpljenje da stignemo do nivoa kojem težimo i želimo. Nastojaćemo i verujem da ćemo uspeti da budemo konkurentni na evropskoj sceni i Regionalnoj ligi, a u Crnoj Gori je cilj da odbranimo duplu krunu”, zaključio je Radanović.

Ugled Jadrana u sezoni koja počinje 22. septembra, kvalifikacijama za Ligu šampiona, braniće: Marko Petković, Dmitrije Obradović, Uroš Vučurović, Luka Murišić, Martin Gardašević, Jovan Vujović, Ilija Radović, Darko Đurović, Danilo Radović, Džejk Muskat, Matija Sladović, Matej Čaraj, Vasilije Radović, David Stevović…

Komentari

Vaš komentar