Radović u Olimpijakosu: Veliki izazov u karijeri

Podeli:
VK Jadran

Đuro Radović, jedan od najboljih vaterpolista Crne Gore i jedan od najboljih mladih igrača planete, karijeru nastavalja u Olimpijakosu, a ugovor je potpisan na tri godine.

Mladi bek, koji je sa Jadranom iz Herceg Novog u proteklih sedam godina bio dominantan u šampionatu Crne Gore, koji se bori za titulu prvaka u LEN Evrokupu, igrao odlično u Ligi šampiona i Regionalnoj ligi, a sa reprezentacijom osvojio zlatnu medalju na finalnom turniru Svetske lige i bronzanu na Evropskom prvenstvu, napravio je vili korak napred, kada je karijera u pitanju.

Olimpijakos će od 3. do 5. juna igrati na finalnom turniru Lige šampiona koji se održava u Beogradu, nije u grupi glavnih favorita, ali može da bude konkurentan u borbi za tron. Ekipa iz Atine, pravi moćan tim za narednu sezonu, a pored Đura Radovića, novi članovi kluba će postati Filip Filipović, Marko Bijač, Andro Bušlje…

„Zadovoljan sam i srećan. Olimpijakos je jedan od najkvalitetnijih klubova u Evropi i drago mi je što karijeru nastavljam u ekipi koja ima izuzetno velike ambicije i ciljeve u periodu koji sledi. Navikao sam u Jadranu i reprezentaciji da se borim za trofeje, pa se ambicije Olimpijakosa, poklapaju sa mojim ambicijama i ciljevima“, naglasio je za Sport Klub, Đuro Radović, pa nastavio:

„Malo mi je žao što idem iz Herceg Novog i Jadrana, ali svaki sportista koji želi da napreduje u karijeri se suočava sa ovakvim situacijama. S druge strane, zadovoljan sam što rodno mesto napuštam posle osvajanja duple krune“.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Radović je nastavio sa izlaganjem:

„Karijeru nastavljam u Olimpijakosu, a sada sve misli usmeravam ka reprezentaciji. Pripreme su počele, tokom leta nas očekuje finalni turnir Svetske lige u Gruziji i Olimpijske igre u Japanu. Konkurencija je paklena, pa je nemoguće obećavati medalje. Međutim, ono što mogu da obećam je borba do poslednjeg daha u svakom meču. Poznati smo kao generacija koja ceni i poštuje rivale, ali u svakoj utakmici nastoji da stigne do pobede. U ovom trenutku mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe, a da li će to biti dovoljno da stignemo do pobedničkog postojla na finalnom turniru Svetske lige i na Olimpijskim igrama, ostaje da se vidi“, zaključio je Đuro Radović.

Komentari

Vaš komentar