Rašović i Subotić: Bićemo spremni za Hrvatsku

Podeli:
VSS/Slobodan Sandić

Srbija će u sredu, 29.juna u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u 16 časova na bazenu „Alfred Hajoš“ igrati protiv Hrvatske. To je očekivan ishod obzirom da je Hrvatska prilično lako pobedila Gruziju sa 13:7.

Za pobednički tim nije igrao Burić. Odličan bek je kažnjen sa tri utakmice neigranja zbog udaranja igrača Japana u susretu trećeg kola grupne faze. Srpski vaterpolisti su pauzu iskoristili da odrade zajednički trening sa selekcijom Mađarske.

Na dan uoči utakmice, na programu su još dva treninga, na kojima će selektor Dejan Savić probati varijante kojima će napasti Hrvatsku u četvrtfinalu.

„Hrvatska je opravdala ulogu favorita. Gruzija je imala dva dobra otpora Crnogorcima i Mađarima ali nije moglla bolje. Nama ostaje da se pripremimo najbolje što možemo. Hrvatska zaslužuje uvek poštovanje, igraćemo maksimalno i jedni i drugi. Zadovoljan sam treningom sa Mađarima. Probali smo neke varijante, prijalo nam je što teniramo na otvorenom bazenu. Sada ćemo prvi put igrati zvanično utakmicu na otvorenom“ rekao je Gavril Subotić.

VSS/Slobodan Sandić

Viktor Rašović je prvo veliko zvanično takmičenje imao baš u Budimpešti 2017. na Svetskom prvenstvu. Tada je u polufinalu Hrvatska bila bolja –  12:11, kasnije je osvojila zlato a Srbiji je pripala bronza.

„Radili smo na poslednja dva sparing treninga na ispravljanju grešaka. U grupi smo pokazali oscilacije kojih sada ne treba da bude. Hrvatska je Hrvatska bez obzira u kojem sastavu igra. Imaju najviše ambicije, žele da ponove uspeh iz 2017. godine, a na nama je da odigramo najbolje što možemo i prođemo dalje, jer su i naše ambicije na ovom prvenstvu pobedničke.“

Andrea Staccioli Deepbluemedia Insidefoto andreaxstaccioli via Guliver Image

Četvrtfinalni dueli su na programu 29. juna. Za mesto u polufinalu, boriće se SAD i Grčka (13 časova), Srbija i Hrvatska (16), Crna Gora i Španija (19 i 30), Mađarska i Italija (21).

U polufinalu, snage će odmeriti bolji iz duela SAD/Grčka – Mađarska/Italija, odnosno Crna Gora/Španija – Srbija/Hrvatska.

Komentari

Vaš komentar