Reko bolji od Olimpijakosa, Barseloneta od Breše

Podeli:
Aleksandar Ivović
FOTO: VPSCG

Vaterpolisti Pro Reka pobedili su Olimpijakos sa 13:6 pa su sačuvali oreol nepobedivosti u Ligi šampiona, dok je Barseloneta pobedom nad Brešom – 10:9, obezbedila prvo mesto u grupi A.

Okršaj Barselonete i Breše doneo je atomski vaterpolo. Breše je bila bolja u prvom poluvremenu, vodila je sa početkom treće deonice sa 8:4 i delovalo je da sigurnim zaveslajima ide ka pobedi.

Vaterpolo:

Međutim, Barseloneta se nije složila sa takvim epilogom, pa je uoči poslednjeg kvartala na semaforu pisalo 9:9. Do kraja utakmice, viđen je samo jedan golu, a ulogu meč vinera, prigrabio je Alaro Granados koji je bio precizan na nešto više od tri minuta pre kraja.

Prevagu na tasu Barselonete, doneli su Blai Malarah sa tri, odnosno Martin Famera, Alvaro Granados, Aleksandre Bodegas sa po dva gola. Milan Aleksić nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Kod Breše, raspoložen za igru u napadu bio je Đakomo Kanela sa tri, dok su Maro Joković i Đorđe Lazić postigli po jedan gol.

Pro Reko je protiv Olimpijakosa dominirao od prvog do poslednjeg minuta. Reko je posle prve deonice vodio sa 2:1, nakon druge sa 7:4, a uoči poslednje sa 12:4…

Najefikaniji u sastavu Pro Reka, bili su Frančesko Di Fulvio sa pet, Mateo Aikardi sa tri i Pijetro Fijoli sa dva gola. Dušan Mandić je postigao jedan, a Aleksandar Ivović nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Kod Olimpijakosa, bolji od ostalih bili su Stilijanos Agriropulos i Peter Daube sa po dva gola.

Grupa A: Pro Reko 27, Jug 19, Marsej 13, Olimpijakos 11, Špandau 5, Ortiđa.

Grupa B: Barseloneta 21, Breša 18, FTC 18, Hanover 6, Dinamo Tbilisi 6, Jadran Herceg Novi 3.

Ostanite uz kanale Sport Kluba jer vas 21. apriča očekuje niz sjajnih utakmica: Dinamo – Hanover, Ortiđa – Špandau, Breša – Jadran, Olimpijakos – Marsej, Barseloneta – FTC, Jug – Pro Reko.

Komentari

Vaš komentar