RL: Jadran bolji od Budve, sigurni NBG i Jug

Podeli:
VK Jadran/Krsto Vulević

Nastavljena je Regionalna liga u vaterpolu, a prva dva turnira se igraju u Beogradu i Splitu. U glavnom gradu Srbije, odigrano je i drugo kolo. Pobedama su se radovale ekipe Juga, Novog Beograda i Jadrana iz Herceg Novog.

Novi Beograd, koji je je domaćin turnira, pobedio je u prvoj rundi Šabac sa 14:8, a u drugom kolu je slavio protiv Mladosti iz Zagreba – 19:5 (5:0, 3:2, 8:3, 8:3). Golove za Novi Beograd, koji je kontrolisao dešavanja u bazenu od prvog do poslednjeg minuta, postigli su: Draško Gogov, Đorđe Vučinić i Miroslav Perković po tri, Vasilije Martinović, Angelos Vlahopulos, Nika Šušiašvili po dva, Strahina Rašović, Dušan Mandić. Radomir Drašović i Viktor Rašović po jedan. Kod Mladosti, Matijas Bijaka i Franko Lazić su postigli po dva gola.

VK Novi Beograd

Jadran iz Herceg Novog je dobro počeo takmičenje u Regionalnoj ligi. Novljani su slavili protiv Budve sa 10:6 (3:1, 3:1, 1:2, 3:2). Golove za Jadran, postigli su: Marko Petković tri, Danilo Radović dva, Matej Čaraj, Vasilije Radović, Luka Murišić, Jovan Vujović i Uroš Vučurović po jedan. Golove za Budvu, postigli su: Radovan Latinović i Nenad Dragović po dva, Stefan Kovačević i Andrija Korać po jedan.

VK Novi Beograd

Šabac je u prvom kolu poražen od Novog Beograda, a u drugom je morao prizna ekipi Juga iz Dubrobnika da je bolja – 12:5 (3:3, 3:1, 3:1, 3:0). Najefikasniji u sastavu Juga, koji je u prvoj rundi slavio protiv Partizana sa 15:13, bili su Hrvoje Benić sa tri, odnosno Maro Joković i Aleksandros Papanastasiju sa po dva gola. Golove za Šabac, postigli su: Mihajlo Repanović tri, Jovan Mitrović i Marko Tubić po jedan.

U drugoj rundi, slobodna je bila ekipa Partizana. U popodnevim časovima, igra se i treće kolo na turniru u Beogadu, a snage će odmeriti: Partizan – Šabac, Novi Beograd – Jadran Herceg Novi, Jug – Mladost iz Zagreba. Slobodna je ekipa Budve.

Komentari

Vaš komentar