RL: NBG slavio protiv Juga, Jadran bolji od Zvezde u Splitu

Podeli:
VK Novi Beograd

Vaterpolisti Novog Beograda uspeli su posle atomskog meča da pobede Jug u velikom derbiju Regionalne lige sa 14:10. Na turniru u Splitu, Crvena zvezda je poražena od Jadrana iz Splita sa 12:9.

Golove za Novi Beograd, postigli su: Dušan Mandić pet, Strahinja Rašović tri, Nikola Jakšić i Radomir Drašović po dva, Angelos Vlahopulos i Duško Pijetlović po jedan. Golove za Jug, postigli su: Aleksandros Papanastasiju tri, Maro Joković i Konstantinos Kakaris po dva, Ivan Vukojević, Ivuša Burđelez i Filip Kržić po jedan.

Ljubitelji vaterpola su imali priliku da prate sjajan meč, posle kojeg je na semaforu pisalo 14:10 (3:3, 3:3, 2:3, 6:1). Posle izjednačene igre tokom prvog poluvremena, Jug je tokom treće deonice vodio sa 8:6 i 9:7, ali izabranici Vladimira Vujasinovića nisu ni pomišljali na predaju, naprotiv.

VK Novi Beograd

Podigli su stepen agresivnosti u odbrani, zatvorili su sve prilaze svom golu, a sa druge strane u režiji Dušana Mandića i Strahinja Rašović, uspeli da pobegnu na 12:9. Jug je u preostala četiri minuta nastojao da stigne do neizvesne završnice i preokreta, ali ništa od toga.

Za razliku od Novog Beograda, koji je ostvario dve pobede u toku dana. Slavio je protiv Budve i Juga, Zvezda je u Splitu doživela dva poraza. Radnički iz Kragujevca je savladao „crveno-bele“ sa 13:8, a zatim je i Jadran iz Splita slavio sa 12:9 (4:2, 2:3, 4:1, 2:3).

Golove za Crvenu zvezdu, postigli su: Miloš Vukičević i Ivan Basara po dva, Veljko Tankosić, Bogdan Đurđić, Dušan Trtović, Filip Gardašević i Petar Smiljević po jedan. Prevagu na tasu Splićana, doneli su Luka Bukić sa pet, odnosno Antonio Dužević i Konstantin Harkov po dva gola.

VK Crvena zvezda

Turniri u Splitu i Beogradu, završavaju se 28. novembra, a snage će odmeriti: Novi Beograd – Partizan, Jadran Herceg Novi – Mladost, Šabac – Budva, Mornar – Crvena zvezda, Jadran Split – Primorac, Radnički – Solaris.

Tabela: Novi Beograd 15, Jug 15, Jadran Split 10, Partizan i Jadran Herceg Novi po devet, Radnički osam, Crvena zvezda šest, Primorac pet, Solaris, Mladost i Šabac po tri, Mornar jedan, Budva je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar