RL: Primorac ispustio Radnički, Partizan nadigrao Šabac

Podeli:
Primorac
Foto: VK Primorac

Vaterpolisti Partizana pobedili su Šabac sa 20:5 u trećem kolu Regionalne lige, na turniru koji se igra u Beogradu, dok je Radnički iz Kragujevca, koji brani trofej, na turniru u Splitu, odigrao nerešeno protiv Primorca iz Kotora – 10:10.

Radnički iz Kragujevca, koji brani trofej u Regionalnoj ligi, nije uspeo da stigne do pobede na startu turnira koji se igra u Splitu. Kragujevčani su posle velike borbe odigrali nerešeno sa ekipom Primorca iz Kotora – 10:10 (3:2, 4:3, 2:3, 1:2).

Kotorani su odigrali izuzetno dobro protiv favorita na papiru. Vodili su na poluvremenu sa 7:5, ljubomorno čuvali stečeni kapital, zatim tokom poslednjeg kvartala pobegli na 10:7, ali je Radnički uspeo da stigne do izjednačenja. Mini seriju od 3:0, golom je završio Nemanja Stanojević.

VK Radnički Kragujevac
Foto VK Radnički Kragujevac

Golove za Primorac, postigli su: Dušan Matković i Đorđije Stanojević po tri, Vuk Drašković, Aljoša Mačić, Draško Šekarić, Balša Vučković po jedan. Golove za Radnički, postigli su: Nikola Lukić tri, Marko Radulović i Miloš Ćuk po dva, Josip Vrlić, Aleksa Ukropina, Nemanja Stanojević po jedan.

U narednoj rundi, Radnički iz Kragujevca igra protiv Crvene zvezde, dok će Primorac iz Kotora, odmeriti snage sa ekipom Mornara iz Splita.

Partizan je u prvom kolu posle velike borbe poražena od Juga sa 15:13, bio je slobodan u drugom, a u trećem kolu na nadigrao ekipu Šapca, koja nije osetila slast pobede u prethodne tri runde. Poražena je od Novog Beograda, Juga i Partizana.

VK Partizan

Izabranici Miloša Korolije, vaterpolisti Partizana, odigrali su odličan meč, kontrolisali su dešavanja od prvog do poslednjeg minuta, a na kraju, više nego zasluženo slavili sa 20:5 (4:1, 7:1, 3:2, 6:1). Golove za Partizan, postigli su: Milan Aleksić i Aleks Boven po četiri, Petar Velkić, Nemanja Vico i Zoran Božović po dva, Stefan Mitrović, Mihajlo Andrin, Lazar Vicković, Andrej Barac i Petar Jakić po jedan. Golove za Šabac, postigli su: Petar Stanić dva, Mihajlo Repanović, Ivan Kopcev i Marko Tubić po jedan.

U narednoj rundi, Partizan igra protiv Mladosti iz Zagreba, dok je Šabac slobodan, a zatim slede dueli sa ekipama Mladosti, odnosno Jadrana iz Herceg Novog.

Komentari

Vaš komentar