RL: Primorac odoleo Novom Beogradu, sjajni Dušan Matković

Podeli:
VK Primorac

Vaterpolisti Primorca iz Kotora ostvarili su veliki uspeh jer su protiv Novog Beograda, jedne od najboljih ekipa Evrope, na turniru Regionalne lige u Budvi, odigrali nerešeno 11:11. U Beogradu, Jug je pobedio Jadran iz Splita sa 16:14.

Izabranici Vladimira Vujasinovića nisu uspeli da se oporave od velike borbe i poraza od Radničkog u prvom kolu, na turniru u Budvi, pa su u drugom, odigrali nerešeno protiv Primorca, a veliki bod Kotoranima, doneo je Dušan Matković na tri sekunde pre kraja meča – 11:11 (3:2, 3:1, 1:4, 4:4).

Golove za Primorac, postigli su: Dušan Matković šest, Petar Vujošević dva, Đorđije Stanojević, Marko Mršić, Vuk Drašković po jedan. Golove za Novi Beograd, postigli su: Dušan Mandić pet, Strahinja Rašović, Duško Pijetlović, Miroslav Perković, Angelos Vlahopulos, Radomir Drašović, Viktor Rašović po jedan.

VK Novi Beograd
VK Novi Beograd

Jug je u Beogradu pobedio Jadran iz Splita sa 16:14 (0:2, 4:3, 7:4, 5:2). Prevagu na tasu Juga, doneli su Loren Fatović sa pet, odnosno Konstantin Kakaris i Hrvoje Benić sa po dva gola. Kod Splićana, raspoloženi za igru u napadu, bili su Jerko Marinić Kragić sa šest, Konstantin Harkov sa tri, odnosno Luka Bukić i Antonio Dužević sa po dva gola.

VK Jadran/Krsto Vulević

Turniru u Buvi i Beogradu se završavaju 23. januara, a snage će odmeriti: Mornar – Šabac, Radnički – Mladost, Partizan – Jadran Split, Solaris – Novi Beograd, Jadran iz Herceg Novog – Primorac, Crvena zvezda – Jug.

Tabela: Jug 21, Novi Beograd 19, Radnički 18, Jadran Split 16, Crvena zvezda 15, Jadran Herceg Novi 13, Partizan 12, Primorac 10, Mladost osam, Solaris sedam, Šabac šest, Mornar jedan, Budva je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar