RL: Radnički slavio protiv Zvezde, Jug bolji od Budve

Podeli:
vk radnicki liga sampiona 2 Kragujecac
Foto VK Radnički Kragujevac

Nastavljena je vaterpolo Regionalna liga, turnirima koji se igraju u Beogradu i Splitu. U jednom od derbija dana, Radnički iz Kragujevca je pobedio Crvenu zvezdu sa 13:8, dok je Jug stigao do pete pobede protiv Budve – 11:9.

Radnički iz Kragujevca, koji brani trofej u Regionalnoj ligi, odigrao je nerešeno protiv Primorca iz Kotora – 10:10 i nerešeno protiv Jadrana iz Splita – 14:14. Do prve pobede, momci iz Šumadije, stigli su u duelu sa Crvenom zvezdom, koja je prethodno nadigrala Solaris sa 18:8 i Primorac sa 14:8.

VK Radnički Kragujevac
Foto VK Radnički Kragujevac

Kragujevčani su bili bolji rival, kontrolisali su dešavanja u bazenu, pa je na kraju, na semaforu pisalo – 13:8 (5:1, 1:2, 2:2, 5:3). Golove za Radnički, koji u popodnevnom terminu igra protiv Mornara iz Splita, postigli su: Nikita Krug četiri, Marko Radulović tri, Nemanja Stanojević i Aleksa Ukropina po dva, Miloš Ćuk i Josip Vrlić po jedan. Golove za Zvezdu, koja u popodnevnom terminu igra protiv Jadrana iz Splita, postigli su: Veljko Tankosić tri, Filip Gardašević dva, Marko Radović, Ivan Basara i Stefan Pješivac po jedan.

Jug je stigao do pobede pobede na turniru u Boogradu, a tokom meča sa Budvom, bili je evidentno da izabranici Vjekoslava Kobešćaka, čuvaju snagu za veliki derbi koji sledi protiv Novog Beograda.

Jug je slavio sa 11:9 (3:2, 4:2, 3:3, 1:2). Prevagu na tasu Juga, doneli su Marko Žuvela, Stilijanos Agriropulos i Maro Joković sa po dva gola. Kod Budve, Vladan Vukićević je postigao tri, a Andrija Korać dva gola.

VK Novi Beograd

Jug u popodnevnom terminu igra derbi protiv Novog Beograda, a Budvu očekuje novo iskušenje u vidu duela sa ekipom Partizana.

Komentari

Vaš komentar