RL: Radnički slomio Novi Beograd u Budvi

Podeli:
VK Radnički Kragujevac
Foto VK Radnički Kragujevac

Vaterpolisti Radničkog uspeli su na turniru Regionalne lige u Budvi da pobede Novi Beograd sa 11:10 (3:3, 3:1, 2:3, 3:3), pa su pokazali da trijumf u finalu Kupa Srbije nije bio splet srećnih okolnosti.

Golove za Radnički, koji brani trofej u Regionalnoj ligi, postigli su: Nikola Lukić tri, Josip Vrlić dva, Marko Radulović, Nebojša Toholj, Ljuka Pljevančić, Aleksa Ukropina, Miloš Ćuk i Filip Janković po jedan. Golove za Novi Beograd, postigli su: Dušan Mandić četiri, Radomir Drašović i Đorđe Vučinić po dva, Vasilije Martinović i Angelos Vlahopulos po jedan.

Posle izjednačene prve deonice, Radnički je zaigrao na daleko višem nivou u oba smera, pa je od 3:3, na kraju prvu deonice, stigao do 7:4, početkom trećeg kvartala. Međutim, bilo je jasno da se Novi Beograd, koji je bio željan revanša, zbog poraza u finalu Kupa Srbije, neće predavati do kraja meča.

Foto VK Radnički Kragujevac
Foto VK Radnički Kragujevac

Na četiri minuta pre kraja, Dušan Mandić je pogodio za 9:9, ali je već u sledećem napadu siguran bio Miloš Ćuk. Novi Beograd je konfuzno organizovao napad, a Nikola Lukić mirno realizovao peterac sa 11:9. Do kraja utakmice je ostalo tri minuta.

Đorđe Vučinić je smanjio na 10:11, a do kraja meča, mreže su mirovale. Radnički je propustio dva napada, Aleksa Ukropina nije pogodio, uz jednu izgubljenu loptu. S druge strane, izjednačenje Novom Beogradu, nisu uspeli da donesu Dušan Mandić i Viktor Rašović.

VK Novi Beograd
VK Novi Beograd

Na turniru u Beogradu, Jug iz Dubrovnika je imao lakši trening protiv Mornara iz Splita – 15:5 (3:1, 4:2, 5:1, 3:1). Najefikasniji u sastavu Juga, bili su Maro Joković sa tri, odnosno Loren Fatović, Aleksandros Papanastasiju, Filip Kržić i Hrvoje Benić sa po dva gola. Kod Mornara, Roko Akrap je postigao tri gola.

Regionalna liga se nastavlja 22. i 23. januara.

Tabela: Novi Beograd 18, Jug 18, Radnički 17, Jadran Split 16, Crvena zvezda i Jadran iz Herceg Novog po 12, Partizan i Primorac po devet, Mladost osam, Šabac šest, Solaris četiri, Mornar jedan, Budva je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar