Rudić: Srbija vs. Hrvatska? Sve je otvoreno

Vaterpolo 29. jun 20229:351 komentar
Podeli:
Ratko Rudić
Photo: Marcelo Machado de Melo Fotoarena via Guliver

Vaterpolisti Srbije imali su nekoliko dana da se pripreme za duel u četvrtfinalu Svetskog prvenstva koje je na programu 29. juna sa početkom u 16 časova, jer su osvojili prvo mesto u grupi.

Odmor, a ujedno i čekanje rivala je završeno, pa su izabranici Dejana Savića misli usmerili ka klasiku protiv Hrvatske, koja je u osmini finala prilično lako i ubedljivo izašla na kraj sa Gruzijom – 13:7. Legendarni Ratko Rudić, jedan od najboljih trenera svih vremena, pomno prati dešvanja na Svetskom prvenstvu, a po njegovom mišljenju, šanse za plasman u polufinale su podjednake.

 “Gledao sam sve utakmice do sada. Hrvatska je dosta dobra, ali nove ekipe uvek imaju oscilacije. To važi za Hrvatsku. Bili bi tokom mečeva dobri pa bi pali. Protiv Gruzije je bila najbolja igra do sada”, rekao je Rudić, pa nastavio:

“Srbija vs. Hrvatska? Teško je prognozirati, obe ekipe imaju veliki pedigre, puno trofeja. I sada su tu vanserijski igrači. Susret koji daje sve najlepše što vaterpolo ima. Važna je mentalna čvrstoća, ko tu bude bio jači imaće prednost . Sve je otvoreno.”.

U ostalim mečevima četvrtfinala, snage će 29. juna odmeriti: Grčka – SAD (13 časova), Srbija – Hrvatska (16), Crna Gora – Španija (19.30), Mađarska – Italija (21). Pobednik duela SAD/Grčka ide na pobednika duela Mađarska/Italija, a pobednik duela Crna Gora/Španija na pobednika duela Srbija/Hrvatska.

Komentari

Vaš komentar