Savić: Mnogo oscilacija, loš igrač više, loš igrač manje…

Vaterpolo 29. jun 202218:055 komentara
Podeli:
Andrea Staccioli Deepbluemedia Insidefoto andreaxstaccioli via Guliver Image

Vaterpolisti Hrvatske dobili su klasik protiv Srbije u četvrtfinalu – 14:12 (1:1, 3:3, 5:5, 4:3), pa će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela između Španije i Crne Gore, dok Srbiji, protiv poražene selekcije, sledi borba za plasman od petog do osmog mesta.

Loše, stegnuto, bez rešenja sa igračem više, sa odbranom koja je samo u početku funkcionisala kako treba. Srbija je poražena od Hrvatske zasluženo, igraće za plasman od petog do osmog mesta baš kao u Gvandžuu pre tri godine.

Dejan Savić je čestitao kolegi Tucaku. Novinari su ga pitali da li je ovo logičan rezultat u stvaranju jedne nove ekipe?

„Ako bi se tako tešili, ali nije … Čestitam Hrvatima na zasluženoj pobedi. Imali smo velike oscilacije u igri, čitavim tokom meča smo jurili rezultat. Bili u nekim situacijama da se približimo. Loš je bio igrač više, primali smo jeftine golove sa igračem manje. Znali smo da će u tom segmentu da se rešava ishod utakmice. U određenim situacija nismo reagovali kako treba“, naglasio je selektor Dejan Savić.

Tom Pennington/Getty Images

Zaročaran je posle meča bio i Sava Ranđelović.

„Zaslužena pobeda rivala, nismo bili ne željenom nivou. Grešili smo u presudnim momentima. Ovo je velika škola za nas. Imamo vremena da se pripremimo za Evropsko prvenstvo u Splitu, ovde nam ostaje da pošteno odradimo preostale susrete i probamo da stignemo do petog mesta“.

Branislav Mitrović je imao desetak odbrana, ali nije uspeo da spasi Srbiju poraza u četvrtfinalu.

Gonzalo Fuentes, Reuters

„Uvek je poraz u četvrtfinalu bolan, ali više treba da boli naša igra. Odbrana nije funkcionisala na potrebnom nivou, u početku ni napad. Mnogo grešaka smo pravili u odbrani, počevši od mene. Možemo mnogo više i mnogo bolje od ovoga. Hrvati su pobedili, ja im čestitam i želim im sreću u nastavku. Što se nas tiče, okrećemo se rezigravanju od petog do osmog mesta“.

Pored Hrvatske, plasman u polufinale je obezbedila Grčka, koja je pobedila SAD sa 16:11, u ostalim mečevima četvrtfinala, snage će odmeriti Španija i Crna Gora, odnosno Mađarska i Italija. Srbija će u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta igrati protiv poraženog iz meča između Španije i Crne Gore.

Komentari

Vaš komentar