Savić: Ova ekipa je kadra da se bori za medalje

Vaterpolo 3. jul 202219:33 > 19:34
Podeli:
Andrea Staccioli Deepbluemedia Insidefoto andreaxstaccioli via Guliver Image

Vaterpolisti Srbije uspeli su posle bolje igre tokom čitavog meča da savladaju SAD sa 13:10 (3:3, 5:3, 3:1, 2:3), uspeli su da osvoje peto mesto na Svetskom prvenstvu.

Izabranici Dejana Savića kontrolisali su dešavanja u bazenu od prvog do poslednjeg minuta, zasluženo su stigli do pobede, a iako su poraženi jedino od selekcije Hrvatske, ostali su bez prilike da se bore za medalju.

“Apsolutno ostaje žal što nismo bili u borbama za medalju. Imali smo mnogo uspona i padova tokom Svetskog prvenstva. Sada sledi detaljna analiza urađenog i ostvarenog. U odnosu na prvi meč protiv selekcije SAD, u drugom smo delovali daleko agresivnije u odbrani, pristup je bio na daleko višem nivou. Sada sledi mali odmor, pa onda slede pripreme za Eropsko prvenstvo koje nas očekuje u Splitu. Smatram da ova ekipe zaslužuje i može da bude u samom vrhu”, naglasio je selektor Dejan Savić.

VSS/S.Sandić

Na reči Dejana Savića, nadovezao se jedan od najboljih igrača držvnog tima i Novog Beograda, Strahinja Rašović.

“Važno je da smo Svetsko prvensto završili pobedom. Odigrali smo dobro, pametno i disciplinovano u oba pravca. Šampion koji je ostao iza nas je veliko iskustvo i velika škola. Naučili smo lekciju, shvatili šta je neophodna da radimo kako bi došli do onoga što želimo, a to je borba za medalju”.

Podsećanja radi, bronzanu medalju je osvojila selekcija Grčke, koja je pobedila Hrvatsku sa 9:7, a u borbi za sedmo mesto, Mađarska je bila bolja od Crne Gore sa 8:6.

Komentari

Vaš komentar