Savić se ježi na reč novi – samo tim

Vaterpolo 1. maj. 202211:45
Podeli:
PR Montenegro WP and SW federation Krsto Vulović

U četiri utakmice isto toliko pobeda vaterpolo reprezentacije Srbije. Mada je susret sa Crnom Gorom bio prijateljski niko ne želi da izgubi. U duelima sa Grčkom, Španijom i Italijom su zabeležene tri pobede, prvo mesto u kvalifikacijama za F8 i odlazak u Strazbur.

Pitanje da li bi svako verovao da ovaj novi tim, bez obzira što se selektor Dejan Savić ježi na reč novi i insistira samo na tim, može da ostvari sva tri trijumfa.

Povezane vesti

Dogodila su se i valja ih ljuljati. Savić je često bio u centru pažnje, njegovi non stop davani saveti su se čuli na drugoj strani bazena, odavno popularni trener nije toliko „radio“ za vreme utakmice. Nije izdržao samo suđenje Perešvilija u duelu sa Španijom pa je nagrađen žutim kartonom na deljenje (ne)pravde.

„Nije ovo ništa. Moramo još mnogo, mnogo da radimo u samom bazenu, ali i van njega u svim segmentima,“ kratak je bio komentar Savića.

Srbija je pokazala igru za rezultat, igru kojoj je borbenost, htenje i angažovanost bila najjača strana. Tako su pokrivene greške u igri kojih je bilo i biće ih. Taj novi tim tek treba da raste i ako javnost sada zaključuje da je prethodna generacija dobila naslednike u velikoj je zabludi.

PR Montenegro WP and SW federation Krsto Vulović

Ova generacija ne treba da bude naslednik, mora da bude svoja sa svojim osobenostima, sa kvalitetima koje će dovesti od određenih rezultata. Do kojih, pokazaće vreme.

„Ovo je prvi naš turnir, sastav je najbolji u ovom trenutku. Jako je bitno da svaki slobodan termin možemo da iskoristimo da se okupimo i da nastavimo na ovaj način. Sve su utakmice bile pod najboljem, čak i ona sa Crnom Gorom,“ rekao je Nikola Dedović.

Srbija je predstavila 15 igrača, kod kuće je ostala nekolicina koja će sigurno biti u žestokoj konkurenciji za 15 imena koji će otići na Svetskom prvenstvo u Mađarsku.

„Odlično se osećam, ponosan sam što sam bio deo ove ekipe i mislim da smo odradili sve kako treba,“ komentar je najmlađeg Luke Pljevančića.

Od „starijih“ Sava Ranđelović je pokazao šta znači iskustvo, borben protiv protivničkih centara, privlačio je pažnju angažovanjem u odbrani koja je zahvaljujući i golmanima bila bolji deo tima.

„Ne treba da ovog rezultata pravimo ne znam šta. Ovo je pripremni turnir u kojem smo pokazali gde smo, drugi mogu da naslute koliko možemo a mi znamo gde grešimo i šta treba da radimo.“

Dva puta je MVP bio raspoloženi Dušan Mandić, jednom Marko Radulović koji krupnim koracima stiže na veliku scenu. Ali taj uspon treba da bude kako treba, bez letenja pre vremena.

PR Montenegro WP and SW federation Krsto Vulović

„Da, očekivao sam ovako nešto. Zadovoljan sam. Imamo prostora da idemo napred, ne znam koliko, ali znam da smo na pravom putu,“ kaže igrač Radničkog.

Sada se odlazi u klubove, novi skup će biti tek za 40 dana a do tada će Savić raditi sa igračima koji će posle kraćeg odmora po završetku klupske sezone počinjati pripreme. Kako god bilo Podgorica je pokazala dve stvari – potencijal i prostor za napredak. Za početak dovoljno.

Komentari

Vaš komentar