Šćepanović za SK: Primarni cilj je ostvaren, idemo dalje

Podeli:
Miloš Šćepanović
VPSCG

Vaterpolisti Crne Gore uspeli su da san pretvore u javu. Projekat koji je pokrenut pre četiri godine, sa ciljem da se podmladi državni tim, formira mlada selekcija kadra da se izbori za mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju je ostvaren.

Formirana je generacija koja može da traje do Olimpijskih igara u Parizu, koja je osvajanjem zlatne medalje u Svetskoj ligi, bronzane na Evropskom prvenstvu, uz plasman na finalni turnir Svetske lige i Olimpijske igre u Japanu, pokazala da će imati šta da kaže i pokaže u Tokiju.

U međuvremenu, Crna Gora je saznala imena rivala na Olimpijskim igrama u Japanu. U prvoj fazi takmičenja igraće u grupi A zajedno sa selekcijama Srbije, Australije, Hrvatske, Španije i Kazahstana.

U grupi B su reprezentacije Sjedinjenih Država, Grčke, Japana, Italije, Mađarske i Južne Afrike. Plasman u četvrtfinale obezbediće po četiri najbolja tima iz svake grupe.

Primarni cilj smo ostvarili. Nije bilo lako realizovati projekat koji je pokrenut pre četiri godine. Trebalo je mnogo rada, truda, odricanja i strpljenje. Na kraju, sve se svelo na turnir u Roterdamu, na kome smo imali osam izuzetno zahtevnih utakmica u osam dana. Uz to, imali smo problema i sa povredama, ali su momci pokazali da su satkani od jakog materijala. Stigli smo do Olimpijskih igara bez poraza, a sada nastavljamo dalje, jer u životu i sportu, važi pravilo da se od stare slave ne živi, te da uvek može više i bolje”, naglasio je za Sport Klub, Miloš Šćepanovića, svojevremeno jedan od najboljih golmana planete, a sada prvi trener Marseja i asistent Vladimira Gojkovića u državnom timu, pa nastavio:

Rekao sam da smo primarni cilj ostvarili, a sada krećemo sa novim projektom, koji će ponovo zahtevati mnogo rada, truda i odricanja. Momci su pokazali da su satkani od jakog materijala, potvrdili su da imaju kvalitet, plasmanom na Olimpijske igre, osvajanjem zlatne medalje u Svetskoj ligi i bronzane na Evropskom prvenstvu, ali sada pomenuti potencijal i kvalitet, moramo da podignemo na još viši nivo, kako bi Crna Gora bila konkurentna za osvajanje medalja na svim velikim takmičenjima, počevši od Olimpijskih igara u Japanu, zaključno sa Olimpijskim igrama u Parizu”.

Vremena za slavlje nema. Miloš Šćepanović i Vladan Spaić su odmah po završetku turnira u Roterdamu krenuli put Marseja, pobedili Nicu u šampionatu Francuske, a zatim misli usmerili ka drugom turniru grupne faze Lige šampiona koji se igra u italijanskog Osetiji.

Podsećanja radi, na prvom turniru, Marsej je odigrao tri meča na jednu loptu, protiv Juga, Pro Reka i Ortiđe, a sve tri lopte su završile u rukama rivala. Sada ih očekuju dueli sa Špandaumom, Olimpijakosom, Pro Rekom i Jugom.

Nemamo rezultatski imperativ kada je Liga šampiona u pitanju. Međutim, na prvom turniru smo pokazali da možemo da budemo konkurentni najboljim ekipama Evrope. Nedostajalo je malo sreće i koncentracije da stignemo do pozitivnih rezultata. Na turniru koji sledi, imamo imperativ da sve utakmice odigramo na visokom niovu, da ponovo budemo ravnopravan rival favoritima na papiru, a kao i svi u timu, nadam se i verujem, da će stići i pozitivni rezultati, jer želimo da se umešamo u borbu za plasman na finalni turnir. Primarni ciljevi su osvajanje trofeja u Francuskoj, ali mlada ekipa koju vodim, ima ogromnu želju i volju, ima glad za uspehom, pa verujem da možemo da se borimo za mesto na TOP 8 elitnog takmičenja”, zaključio je Miloš Šćepanović.

Turniri Lige šampiona, na kojima će ugled regiona braniti Jadran iz Herceg Novog i Jug iz Dubrovnika, počinju 1. marta u Osetiji i Budimpešti, a sve mečeve elitnog vaterpolo takmičenja možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar