Šćepanović za SK: Sjajna partija i pobeda u Dubrovniku

Podeli:
Miloš Šćepanović, trener Marseja
P.Mesiano Deepbluemedia Insidefoto PasqualexMesiano

Kompletirano je drugo kolo Lige šampiona u vaterpolu, koju možete da pratite na kanalima Sport Kluba. U jednom od derbija, izabranici Miloša Šćepanovića, vaterpolisti Marseja, nadigrali su Jug u Dubrovniku sa 14:9.

Šampiona Franuske, iako oslabljen neigranjem jednog od najboljih golmana planete, Dejana Lazovića, sjajno je odigrao meč u Dubrovniku. Uspeo je da pobegne na 3:0, nije klonuo duhom kada je Jug stigao do 6:6, nastavio je da igra u skladu sa dogovorom, ponovo je pobegao na 12:8, a zatim mirno priveo meč kraju.

„Ostvarili smo zlata vrednu pobedu u rezultatskom, ali i psihološkom smislu. Iskreno, ovaj drugi aspekt je u ovom momentu i važniji, mada je nepotrebno trošiti reči o tome, koliko je teško pobediti Jug u Dubrovniku“, naglasio je za Sport Klub, trener Marseja, Miloš Šćepanović, pa nastavio:

„Odigrali smo na izuzetno visokom nivou od prvog do poslednjeg minuta. Kontrolisali smo dešavanja u bazenu na početku meča, nismo klonuli duhom kada je izuzetno kvalitetna ekipa Juga stigla do izjednačenja, nastavili smo da se borimo, držali smo se plana i dogovora, pa smo na kraju stigli do trijumfa, koji će nam mnogo značiti u nastojanju da ostvarimo cilj, a to je ponovni plasman na finalni turnir elitnog takmičenja“.

Dejan Lazović
VPSCG

Podsećanja radi, Marsej je u prvoj rundi poražen od Pro Reka sa 13:7, a u nastavku takmičenja, Miloša Šćepanovića i njegove izabranike očekuju dva gostovanja – ekipi Steaue u Bukureštu i ekipi OSC u Budimpešti.

„Bili smo konkurentan rival Pro Reku, pobedili smo Jug u Dubrovniku, a u ovom trenutku bi najgore bilo da poletimo. Moramo čvrsto da ostanemo na zemlji i da nastavimo sa žestokim radom, jer je to jedini način da u paklenoj konkurenciji stignemo do finalnog turnira. Pobeda u Dubrovniku će imati dodatnu težinu, tek ako slavimo u Bukureštu“, naglasio je Šćepanović, pa dodao:

„Kada se očekuje povratak Dejana Lazovića? Oporavak ide po planu. Gotovo sigurno neće biti u sastavu tima protiv Steaue, ali svi se nadamo da bi mogao da bude sa nama u Budimpešti, gde nas očekuje duel sa ekipom OSC. Moram da naglasim da je na utakmicama protiv Reka i Juga, Aršak Hovhanisijan odradio odličan posao, pa ćemo kada se vrati Lazović imati dve sjajne opcije ispred samog gola“.

Adam Pretty/Getty Images

Grupa A: Novi Beograd – Olimpijakos 9:12, Breša – Barseloneta 14:12, Radnički – FTC 11:11, Jadran Split – Dinamo Tbilisi 15:13.

Tabela: Olimpijakos šest, Breša četiri, Barseloneta, Novi Beograd, Jadran Split po tri, FTC dva, Radnički jedan, Dinamo je bez bodova.

Grupa B: Pro Reko – Steaua 23:5, Crvena zvezda – OSC 8:11, Jug – Marsej 9:14, Špandau – Hanover 11:11.

Tabela: Pro Reko i OSC po šest, Marsej, Jug, Crvena zvezda po tri, Šandau i Hanover po jedan, Steaua je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar