SL F8: Španija rastužila Crnu Goru, tron je upražnjen

Podeli:
VPSCG/Krsto Vulovič

Vaterpolisti Crne Gore nisu uspeli da izbore plasman na finalni turnir Svetske lige. U odlučujućem meču evropskog dela kvalifikacija, na turniru u Podgorici, Španija je pobedila Crnu Goru sa 15:10 (6:3, 0:3, 4:2, 5:2), pa je tron, koji je branila Crna Gora ostao upražnjen.

Golove za Crnu Goru, postigli su: Marko Mršić četiri, Marko Petković tri, Miroslav Perković, Uroš Vučurović, Vasilije Radović po jedan. Prevagu na tasu Španije, doneli su Alberto Munariz sa četiri, odnosno Alvaro Granados i Rožer Tahulj sa po tri gola.

Utakmica je počela da gore ne može kada je Crna Gora u pitanju. Posle samo 90 sekundi igre, na semaforu je pisalo 3:0, a strelci su bili Munariz, Perone i Granados. Petković je smanjio na 1:3, ali je nedugo zatim Tahulj pogodio za 4:1. Do kraja ovog perioda igre, Crna Gora je nastojala da stigne do egala, ali je na semaforu pisalo 6:3 za Špance. Golove za Crnu Goru, postigli su Vasilije Radović i Mršić, a za Španiju, Granados i Munariz.

Kada je delovalo da Crnoj Gori nema spasa, Tešanović je spustio roletnu ispred gola, a sa druge strane Petković je bio precizan dva puta, Mršić jednom, pa je meč krenuo iz početka – 6:6.

VPSCG/Krsto Vulović

Psihološka prednost je bila na strani Crne  Gore uoči treće deonice. Izabranici Vladimira Gojkovića, uspeli su od 1:5, da stignu do 6:6. Usledio je rat nerava. Sanahuja je pogodio za 7:6, a Vučurović doneo izjednačenje – 7:7.

Crna Gora je u ovom periodu tri puta imala priliku da povede, ali je sva tri puta pogađala okvir gola. Fenomenalni Tešanović je posle peterca koji je odbrani Peroneo u drugoj, skinuo peterac i Granadosu, ali je u nastavku napada Granados uspeo da se iskupi – 8:7. Nedugo zatim Munariz je pogodio za 9:7. Perković je uspeo da smanji na 8:9. U samoj završnici, posle problematične odluke sudija, Sanahuja je bio precizan za 10:8.

VPSCG/Krsto Vulović

U poslednjem kvartalu, Crna Gora je nastojala da stigne do egala, neizvesne završnice i preokreta. Međutim, nije počelo dobro, jer je Tahulj, uspeo da pogodio za 11:8. Popularnim „ajkulama“ je trebalo sportsko čudo pa da za šest minuta stignu do egala.  Međutim, ništa od toga, tačku na meč je stavio Munariz, koji je uspeo da realizuje peterac za nedostižnih 12:8.

VPSCG/Krsto Vulović

U finalu, snage će odmeriti Srbija i Italija, a obe selekcije su izborile plasman na finalni turnir Svetske lige u Strazburu, zajedno sa selekcijama Francuske, Španije, SAD, Australije, Kanade i Brazila.

Komentari

Vaš komentar